woensdag 29 april 2020

Leukste Uitje 2020 overzicht

14 weken zijn er alweer voorbij gegaan, waarbij er iedere week een top 3 van Leukste Uitjes in de schijnwerpers stond. Ik begon bij de winnaars van het Landelijke Leukste Uitje en eindigde gisteren bij de provincie waar ik zelf woon. Het leverde soms verrassende lijstjes op, soms juist niet. En bij één provincie waren er zelfs slechts twee winnaars in plaats van drie…! Wil je alle Leukste Uitjes van Nederland, Over de grens en per provincie nog eens op je gemak nalezen? Klik dan op ‘meer lezen’ en bekijk het overzicht. Door op de tussenkopjes te klikken kom je direct bij het artikel van de afgelopen weken uit. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Nederland 2020 is…

Tijdens een feestelijke uitreiking in DierenPark Amersfoort werden de awards voor de Leukste Uitjes van Nederland uitgereikt. Een verrassende top 3 werd er door de leden van de ANWB samengesteld met één dierentuin en twee pretparken. En dat terwijl er veel dierentuinen genomineerd waren...

Leukste Uitje Over de Grens 2020

De ANWB biedt ook vakanties in het reispakket aan. En tijdens zo een vakantie is het ook leuk om een dagje uit te gaan. Daarom kiezen de leden van de ANWB ook een top 3 van Leukste Uitjes Over de grens. De top 3 bestaat uit oude bekende pretparken waar je met het hele gezin veel plezier beleeft.

Leukste Uitje Friesland 2020

De top 3 van Friesland bestaat uit drie oude bekenden. Dat betekent dus dat de leden van de ANWB deze uitjes zeer blijft waarderen. De top 3 bestaat uit een pretpark, een dierentuin en een uitje in de natuur waarbij je lekker uitwaait. Leuk voor jong, oud, stelletjes en het hele gezin.

Leukste Uitje Groningen 2020

Er gaat niets boven Groningen… En de top 3 Leukste Uitjes van Groningen weerspiegelen het karakter van deze provincie op en top. Rust, water, recreëren… voor jong en oud kozen de leden van de ANWB een gevarieerde top 3 uit. Lees het gerust nog even na via het linkje in de tussenkop.

Leukste Uitje Drenthe 2020

Drenthe is een van de provincies waar de top 3 eigenlijk helemaal niet zo verrassend was, omdat wederom dezelfde uitjes in de schijnwerpers werden gezet. Alleen… bij deze provincie is wel de volgorde anders dan andere jaren. Het levert in ieder geval een gezellige, uitdagende en vooral speelse top 3 op.

Leukste Uitje Overijssel 2020

Dieren en spelen tussen het groen, dat zijn de twee thema’s voor de top 3 Leukste Uitjes van Overijssel. Zitten er verrassingen tussen? Dat niet. De top 3 bestaat namelijk uit eerdere winnaars. Alleen wel een beetje gehusseld natuurlijk. Nieuwsgierig? Klik op het bovenstaande tussenkopje en je weet wie de winnaars zijn.

Leukste Uitje Gelderland 2020

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en er is heel veel te doen! Genomineerd worden voor het Leukste Uitje van Nederland door de leden van de ANWB is al een hele eer. Het winnen is natuurlijk helemaal fantastisch. Deze top 3 veranderd vaak, toch zien we een paar oude bekenden terugkomen.

Leukste Uitje Flevoland 2020

De leden van de ANWB stemden net genoeg dat er maar twee uitjes zijn uitgeroepen tot Leukste Uitje van Flevoland. Twee uitjes die beide een groot schare aan flora en fauna aanbieden, overdekt zijn en bijzonder leuk zijn voor volwassenen en kinderen. Welke twee? Klik op de tussenkop en je ontdekt het.

Leukste Uitje Limburg 2020

Het Leukste Uitje van Limburg brengt ons slechts één verrassing. Twee uitjes staan namelijk al jaren rotsvast in deze lijst. Dan moeten het wel heel leuke uitjes zijn, nietwaar. Het derde uitje is speciaal voor mensen van 18 jaar en ouder die wel van een lekker drankje houden.

Leukste Uitje Noord-Brabant 2020

De leden van de ANWB in Noord-Brabant hebben drie zeer verschillende uitjes uitgekozen. Eentje is echt voor 18 jaar en ouder in verband met alcohol, de andere twee zijn geschikt voor alle leeftijden. Daarvan is er één een museum, de ander een klimbos. De variatie maakt deze top 3 eigenlijk nog leuker.

Leukste Uitje Noord-Holland 2020

Dieren en spelen, dat zijn de twee hoofdthema’s van de top 3 Leukste Uitjes van Noord-Holland. Een uitje op Texel, twee op het vaste land. Twee winnaars zijn oude bekenden, eentje is nieuw in de lijst, maar kent inmiddels al een rijke historie. Benieuwd naar deze top 3? Klik op de link in het tussenkopje.

Leukste Uitje Zuid-Holland 2020

De top 3 van Zuid-Holland wordt gedomineerd door drie toppers die zeker niet onbekend zijn als winnaars. De top 3 is namelijk exact gelijk aan die van 2019. Toeval? Of vinden de leden van de ANWB deze uitjes gewoon echt het allerleukste? Ontdek snel de winnaars.

Leukste Uitje Zeeland 2020

Deze drie toppers van Zeeland zijn geen onbekenden. Sterker nog, de leden van de ANWB kiezen deze drie best wel vaak. Alleen de volgorde wil nog wel eens veranderen. De top drie bestaat uit een dierentuin, een museum en een speelboerderij (niet in deze volgorde).

Leukste Uitje Utrecht 2020

De laatste provincie die we aandoen in deze serie is Utrecht. Een provincie van water, bossen en geschiedenis. En dat weerspiegelt zich perfect in deze top 3, waarvan er twee uitjes zeker geen onbekenden zijn. Bovendien zijn nieuwkomers altijd welkom. De ANWB-leden stelden zo een gevarieerde top 3 samen.

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd dit jaar voor de tiende keer op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten (waaronder sfeer, gastvrijheid en prijs/kwaliteit). Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit. Niet eens met de winnaars maar wel lid van de ANWB? Stem dan aan het einde van het jaar op jouw favoriete uitjes en wie weet wint dan jouw favoriet wel de titel Leukste Uitje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.