dinsdag 7 april 2020

Digitaal genieten in het pretpark

Hoewel de dagjes uit gesloten zijn, is het toch mogelijk om een beetje te genieten van de pracht en praal die de dierenparken en Keukenhof bijvoorbeeld huisvesten. Via livestreams, video’s en foto’s houden ze ons op de hoogte van het reilen en zeilen in het park. Zelfs musea brengen hun uitje bij je thuis via de computer. De attractieparken houden hun bezoekers ook graag op de hoogte van wat er allemaal gaande is in het park. Bijvoorbeeld door middel van livestreams én door on board video’s. Zo geniet je toch van de kleurrijke en spannende attracties, maar dan digitaal. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Online genieten van Efteling

Sprookjes komen tot leven op het YouTube kanaal van Efteling. Met maar liefst meer dan 4.000 video’s ontdek je allerlei avonturen in het Sprookjespark. Kijk naar de volledige TV serie Raveleijn of naar de registratie van de musical De Sprookjessprokkelaar. En wat dacht je van de verhalen van de Sprookjesboom, spelletjes met Jokie, de magische wereld van Pardoes, Sprookjes van Klaas Vaak en allerlei making-of video’s van attracties en theatershows. Heel tof zijn ook de on ride video’s van de verschillende attracties. Denk hierbij aan een rondje Droomvlucht, beleef alle avonturen van Symbolica, maak een rondje in de zwanenbootjes van De Zes Zwanen of stap in de Baron 1898, de Python en Joris en de Draak. Stap zo vaak in als je wilt, want er zijn geen wachtrijen. Ik zelf ben al meerdere keren in Carnaval Festival geweest. Ga je ook even mee? Je vindt alle video’s van Efteling op hun YouTube kanaal: YouTube.com/user/efteling. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Rotterdamse verhalen uit Miniworld Rotterdam

Okay, technisch gezien wellicht geen pretpark, maar wel een gethematiseerde wereld. Miniworld Rotterdam ligt er maar stilletjes en verlaten bij… En dat terwijl er zoveel verhalen te vinden zijn in deze miniatuur versie van Rotterdam. Zonde, vinden de medewerkers en daarom brengt Miniworld Rotterdam deze verhalen bij je thuis via YouTube. Onder de noemer Miniworld Bezorgt Verhalen Thuis staan de afleveringen online. Geniet zo van Miniworld aangevuld met historische beelden. Bijvoorbeeld over het Coolsingelziekenhuis en het Delta Hotel. Educatief en leuk tegelijk. Zo ben je toch nog een beetje in Miniworld Rotterdam. De verhalen van Miniworld Rotterdam worden uitgezonden op het YouTube kanaal: YouTube.com/user/MiniworldRotterdam. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Duinrell thuislessen en uitdagingen

Rick de Kikker mist de kinderen in Duinrell, maar gelukkig weet hij een manier om iedereen toch een beetje op te kikkeren. Het pretpark heeft namelijk toffe kleurplaten op de website staan, zodat kinderen lekker kunnen kleuren, terwijl jij als ouder gewoon een vergadering online kan houden. Wil je de kinderen thuis meer leren over het verkeer, G-krachten en wiskunde, maar dan op een vrolijke Duinrell manier? Op de website vind je verschillende leskaarten waar je thuis mee aan de slag kan. Kijk maar op Duinrell.nl/attractiepark/schoolreis/leskaarten. En doe ook mee aan de uitdagingen voor families. Check daar maar eens de social media kanalen voor van dit spetterende pretpark. Zo blijven jullie ook nog eens actief bezig. O en Rick de Kikker wil daar ook graag fotootjes of filmpjes van zien. (foto: Duinrell)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.