vrijdag 3 april 2020

Dierentuinnieuws: geboortes, acties & livestreams

Hoewel de dierentuinen op dit moment gesloten zijn – en we weten allemaal wel waarom – wil dat niet zeggen dat het leven in de dierentuin is gestopt. Integendeel. Er komen veel geboortenieuwtjes naar buiten. Maar dat is niet alles. Er worden dagelijks nieuwe acties op touw gezet om ons bezoekers dichterbij onze favoriete dieren te laten zijn. Vandaag lees je meer over het geboortenieuws van de afgelopen week, weet je hoe laat morgen de gorilla presentatie van Apenheul start én hoe je de dieren van Berkenhof Tropical Zoo kan helpen in deze moeilijke tijden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geboortenieuws uit DierenPark Amersfoort

Nee, helaas nog geen baby olifantje, maar wel ander heuglijk nieuws. Zo zijn er melkgeitjes geboren op ’t Boerenerf en verwelkomde de kamelenkudde een baby kameel in de Oude Stad. Moederkameel Rosa heeft het leven geschonken aan een meisje, genaamd Roxy. Beide maken het zeer goed. De melkgeitjes en de andere bewoners bewonder je onder meer via de Facebookpagina van DierenPark Amersfoort: Facebook.com/DierenParkAmersfoort. (foto: DierenPark Amersfoort)


Geboortenieuws uit Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo heeft onlangs twee baby zwijnshertjes in de Rimba verwelkomd. De kleine dametjes maken het goed. Wist je trouwens dat deze kleine hertensoort zijn naam dankt aan het gedrag dat ze vertonen wanneer ze vluchten? In plaats van over obstakels te springen, duiken ze de struiken in, net als wilde zwijnen. Overigens ook heel leuk: Burgers’ Zoo gaat twee keer per week LIVE op Facebook bij de dieren in hun park. Check daarvoor hun Facebook pagina: Facebook.com/BurgersZoo. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Burgers’ Zoo, archief)


5 nieuwe cheeta’s voor ZooParc Overloon

In het kader van het Europees Fokprogramma heeft ZooParc Overloon een gezinnetje van 5 cheeta’s ontvangen uit Frankrijk. Omdat men moeder Asali, haar drie dochters en zoon graag bij elkaar wilde houden, zijn ze verhuisd vanuit het Franse Africaine de Sigean naar het Brabantse Overloon. Inmiddels is het gezin gewend aan hun nieuwe verblijf. Kianga, de dame uit Overloon is juist weer naar Zuid-Frankrijk vertrokken om daar wellicht een nestje kleintjes te krijgen. Volg ook de toffe vlogs van ZooParc Overloon via hun Facebookpagina: Facebook.com/ZooParcOverloon. (foto: ZooParc Overloon)


Geboortenieuws uit Beekse Bergen

Vorige week zaterdag is er een chimpanseetje geboren in Beekse Bergen. Mama Pepa en haar jong – waarschijnlijk een kereltje, maar dat is nog niet 100% zeker – maken het uitstekend. Het is Pepa haar tweede kindje. Haar dochter (nu 5,5 jaar oud) Inosha woont ook nog in Beekse Bergen. De vader van Pepa haar kleintje is nog niet bekend. Dit wordt later aan de hand van een DNA onderzoek vastgesteld. Dit is belangrijk voor het stamboek. Voor nu laten de verzorgers moeder en kind lekker in alle rust samen. Check voor meer nieuws, de Safari School en andere filmpjes de Beekse Bergen Facebook pagina: Facebook.com/BeekseBergen. (foto: Beekse Bergen)


Apenheul gaat live op Bongo Bonde

Hieperderpiep Hoera! Nieuwe gorilla leider Bao Bao is jarig! Hij wordt 35 jaar. Een mooie leeftijd die Apenheul graag viert met haar bezoekers. En wel LIVE via Facebook. Zaterdag 4 april om 12:00 uur vindt er een speciale voederpresentatie plaats op de Bongo Bonde in Apenheul om zo het feestje samen te vieren. Kijk mee en stel meteen je vragen aan de verzorgers. Je vindt de livestream morgen via Facebook: Facebook.com/Apenheul. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Apenheul, archief)


Emmertje makrelen voor Ecomare

De actie ‘Geef een emmertje vis’ die Ecomare onlangs is gestart, loopt als een trein. Het opvangcentrum heeft al veel geld mogen ontvangen voor de aanschaf van vis. Plus een emmer vol makrelen. Letterlijk. Texelaar Axel Wetsteen doneerde het emmertje makrelen voor de zeehonden. Hij had deze makrelen zelf gevangen en de vissen lagen nog – ongerookt – in de vriezer en vond dat de dieren er meer aan zouden hebben. De ene zeehond vond het lekkerder dan de andere. Annie, een van de grijze zeehonden, heeft al een makreeltje verorberd. Hiervan komt nog een filmpje online via de social media kanalen van Ecomare. Hou hiervoor onder meer de Facebookpagina van het centrum in de gaten: Facebook.com/beheerder.ecomaretexel. (foto: Ecomare)


Steun de dieren van Berkenhof Tropical Zoo

Kleinere dierenparken hebben extra hulp nodig om de dieren te kunnen blijven verzorgen. Zo ook Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme. Zij vragen of je alsjeblieft een financiële bijdrage zou willen doen, zodat de dieren niet zonder eten komen te zitten. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door alvast een entreekaartje te kopen voor ergens dit jaar, maar ook de aanschaf van een jaarkaart of een restauranttegoed zijn zeer welkom. Ook een rechtstreekse donatie is van harte welkom. Daarnaast gaan de verzorgers van de Berkenhof Tropical Zoo ook vlogs maken waarin ze meer vertellen over de diersoorten als een soort biologieles voor thuis. Doneren kan via Shop.Tropicalzoo.nl. (foto: Berkenhof Tropical Zoo)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.