woensdag 22 april 2020

Leukste Uitje van Zeeland 2020

Op 23 januari jongstleden werden zowel de Leukste Uitjes van Zuid-Holland als die van Zeeland uitgereikt in Avonturenboerderij de Molenwaard. Vorige week ontdekte je al wie de winnaars van Zuid-Holland zijn geworden, deze week zijn de Leukste Uitjes van Zeeland aan de beurt. Ook Zeeland is een categorie waar ten opzichte van vorig jaar weinig is veranderd in de smaak van de leden van de ANWB als het gaat om toffe uitjes voor het hele gezin. Echter… de top 3 is redelijk door elkaar geschud en de drie uitjes van vorig jaar zijn allemaal op een andere plek beland. Wie waar is geëindigd ontdek je door op ‘meer lezen’ te klikken! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Zeeuws Maritiem MuZEEum

Weer terug op nummer 1 is het Zeeuws Maritien MuZEEum. Een museum in Vlissingen dat vooral in het teken staat van Michiel de Ruyter. Maar ook de geschiedenis van de Zeeuwse havens en een vaste collectie vol opgedoken bodemschatten zijn er te bewonderen. Door middel van verschillende wisseltentoonstellingen wordt ook andere verhalen uit de geschiedenis van Zeeland vertelt. Het museum biedt voor jong en oud een mooi verhaal over de provincie en haar inwoners vindt. Het is ideaal voor schoolreisjes, want er zijn ook genoeg activiteiten voor kinderen te beleven. Kijk maar eens voor meer informatie op de website: MuZEEum.nl. (foto: Zeeuws Maritiem MuZEEum)

Zilver: Speelboerderij ’t Klok’uus

Na twee jaar op rij de bronzen award te hebben mogen ontvangen, is Speelboerderij ‘t Klok’uus nu gepromoveerd naar de zilveren plek. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier naar hartenlust spelen. De schitterende speelboerderij biedt een indoor en een outdoor gedeelte. Buiten staan er speeltoestellen om lekker te klimmen, glijden, klauteren, wip-wappen, schommelen en nog veel meer. Klaar met spelen of zit het weer een beetje tegen? Binnen is er volop ruimte om te knutselen, kleuren en tekenen. Volwassenen en grotere kinderen vermaken zich prima met boerengolf, lasergamen of Arrow Play battle. In het restaurant word je verwend met heerlijke versnaperingen. Het is ideaal voor een dagje uit, maar ook voor een familie-uitje of bedrijfsfeestje. Voor meer informatie kijk je op Klokuus.nl. (foto: Speelboerderij ’t Klok’uus)

Brons: Berkenhof Tropical Zoo

Van Goud weer teruggevallen naar Brons: de indoor jungle tuin van Berkenhof Tropical Zoo. Toch is dit uitje niet weg te denken uit de top 3 van Zeeland. Dat komt vast door de tropische dieren die je ontdekt tijdens een bezoek. Er wonen prachtige, bijzondere dieren, zoals een bruinbehaard gordeldier, dwergmangoesten, witoor penseelaapjes, een krulhaar vogelspin en nog zoveel meer. Maar er zijn ook tropische planten, de dino’s, klim-en-klauter mogelijkheden en het gezellige restaurant biedt plezier voor jong en oud. Je kan er een feestje vieren en er zijn altijd speciale activiteiten in de schoolvakanties en rondom de feestdagen. Als dat geen feestelijk uitje is! Voor alle informatie ga je natuurlijk naar de website: TropicalZoo.nl. (foto: Berkenhof Tropical Zoo)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.