maandag 27 april 2020

Goed Doel: help de dagjes uit

Sinds midden maart zijn de deuren van bijna alle dagjes uit gesloten. Dierentuinen, pretparken en musea hebben al in geen weken bezoekers gehad. En dat gaat men nu toch wel merken aan de financiĆ«n. De dieren in de tuinen moeten immers verzorgd worden, pretparken onderhouden – zelfs nu er geen mensen zijn – en musea hebben ook zo hun kostenposten zonder bezoekers. De afgelopen weken zijn er al wat acties voorbij gekomen waarmee je voornamelijk dierenparken kon helpen. Zo vroegen kleinere parken en opvangcentra al om hulp. Maar nu de sluitingen door corona langer aanhouden, hebben ook grotere parken hulp nodig. En wij als bezoekers kunnen daar verschillende steentjes aan bij dragen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries, Apenheul 2018)

Koop een online ticket

Het is misschien gek om nu al een ticket te kopen voor een dierentuin, pretpark of museum, maar je helpt je favoriete uitje er wel enorm mee. Met de aanschaf van een ticket hebben zij weer geld om eten voor de dieren te kopen of de elektriciteitsrekening te betalen. Een rechtstreeks bij het dagje uit gekochte ticket is meestal geldig voor een langere periode en niet alleen op een specifieke dag. Er vanuit gaande dat we in of na de zomer toch wel weer erop uit kunnen trekken natuurlijk. Met de aanschaf van zo’n online ticket heb je ook meteen weer iets leuks om naar uit te kijken.

Voor abonnees

Veel abonnementhouders krijgen een compensatie voor de dagen dat het park gesloten is. Dat geldt ook voor de Museumkaart. Zo bouw je bij Efteling bijvoorbeeld een bestedingstegoed op per dag dat het park gesloten is. Andere uitjes bieden een verlenging aan voor het aantal dagen dat je geen gebruik hebt kunnen maken van je abonnement tijdens de coronasluiting. Dit kost natuurlijk geld. Geld dat de uitjes ook hard kunnen gebruiken. Het is daarom mogelijk om deze gratis verlenging terug te doneren aan de pretparken, musea en dierentuinen. Hoe? Check hiervoor als abonnee de websites van je favoriete uitje. Want zo zorgen we er samen voor dat onze favoriete uitjes er na deze coronacrisis ook nog steeds zijn.

Doe een donatie

Berkenhofs Tropical Zoo, Ecomare, Zeehondencentrum Pieterburen en tal van andere kleinere dierentuinen en opvangcentra vragen om donaties voor hun dieren. Eten, elektriciteit voor verblijven en de verzorging van dieren kost veel geld. En zonder inkomsten, raakt het potje snel leeg. Ook grotere dierentuinen vragen om een donatie. ARTIS bijvoorbeeld vraagt om rechtstreekse steun. En iedere euro is welkom, als je het kan missen natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.