woensdag 4 maart 2020

Leukste Uitje van Overijssel 2020

Een nieuwe week, een nieuwe top 3. Deze awards werden uitgereikt op 21 januari bij Taman Indonesia in Kallenkote. Zou het gastpark ook weer een award winnen? En welke drie uitjes vinden de leden van de ANWB eigenlijk het leukste in Overijssel? Een ding is zeker: in Overijssel is het leuk om te spelen met en tussen de dieren. Want alle winnaars hebben dat met elkaar gemeen. Lees snel verder en ontdek de top 3 Leukste Uitjes van Overijssel! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Speel- en Recreatieboerderij de Flierefluiter

Terug van weggeweest en meteen op nummer 1: Speel- en Recreatieboederij de Flierefluiter in Raalte. Het is altijd goed vertoeven op deze speelboerderij. Met mooi weer is het heerlijk buitenspelen op de boerderij. En als het regent is er een grote binnenspeeltuin, compleet met klim- en klautertoestellen. In de dierenschuur mag je lekker knuffelen met de boerderijdieren. En er is altijd ruimte voor een lekkere versnapering. De Flierefluiter heeft nog een eigen camping en is zeer geschikt voor kinderfeestjes, schoolreisjes en familie-uitjes. Kijk ook eens op FlierefluiterRaalte.nl voor meer informatie. (afbeelding: De Flierefluiter)

Zilver: Dierenpark Taman Indonesia

Ben je gek op tropische vogels en zoogdieren? Waan je dan een dagje in IndonesiĆ« in Dierenpark Taman Indonesia. Dit park in Kallenkote biedt een grote diversiteit aan dieren die je in IndonesiĆ« in het wild tegen kan komen. Zo wonen er dikdik’s, eekhoorntjes, vissende katten, bengaalse tijgerkatten, kookaburra’s en nog veel meer dieren. Het park is geheel in stijl aangekleed en vertelt over de rijke Indonesische cultuur. In de hoeve is een restaurant gevestigd waar je geniet van heerlijke gerechten. Tijdens schoolvakanties organiseert het park vaak speciale activiteiten. Kijk voor entreeprijzen en openingstijden ook op Taman-indonesia.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Brons: Kinderboerderij Dondertman

Ook geen onbekende in de top 3 is de bronzen winnaar Kinderboerderij Dondertman. Op deze kinderboerderij woont een groot schare aan boerderijdieren. Kippetjes natuurlijk en varkens, maar ook alpaca’s en ezeltjes. Maak een ezel- of ponyritje, doe een speurtocht of help mee met het verzorgen van de dieren. Een beetje kroelen en knuffelen hoort daar natuurlijk ook bij. In de kantine geniet je van een lekker kopje koffie of thee en wat lekkers. Vanaf het terras (waar de hond ook mag komen) heb je goed uitzicht op het speelterrein. Kijk voor openingstijden, acties en informatie ook op KB-Dondertman.nl. (foto: Kinderboerderij Dondertman)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.