dinsdag 28 april 2020

Leukste Uitje van Utrecht 2020

En dan zijn we ineens aangeland bij de laatste gewone aflevering van het Leukste Uitje van Nederland (er komt nog een overzicht deze week om alles op een rijtje te zetten). Dit jaar eindig ik met de top 3 van mijn thuisprovincie: Utrecht. De awards werden uitgereikt op dezelfde dag als de uitreiking van het Leukste Uitje van Nederland en het Leukste Uitje over de Grens, alleen dan in de ochtend en bij het Nationaal Militair Museum in Soest. De top 3 kent twee oude bekenden en een nieuwkomer. Benieuwd wie het zijn? Lees dan snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Nationaal Militair Museum

Wederom op nummer 1 vind je het Nationaal Militair Museum in Soest. Het museum is helemaal gewijd aan het militaire verleden van Nederland en natuurlijk gaat het vaak ook over de recente militaire geschiedenis van ons land. Het museum is ingericht op de oude vliegbasis van Soest en dat draagt ook zeker bij aan de sfeer. In de vaste collectie zijn onder meer gevechtsvliegtuigen en oude tanks opgenomen. Tijdens wisseltentoonstellingen worden telkens nieuwe onderwerpen aangestipt. Voor jong en oud is het een zeer interessant, educatief uitje. Op NMM.nl zie je welke wisseltentoonstellingen er zijn en natuurlijk de openingstijden. (foto: Nationaal Militair Museum)

Zilver: Klimbos Gooi-Eemland

Opgeklommen van brons naar zilver is het in Lage Vuursche gelegen Klimbos Gooi-Eemland. Dit klimbos biedt een avontuur hoog tussen de boomtoppen voor jong en oud en voor beginnende en ervaren klimmers. Er zijn namelijk maar liefst 8 verschillende klimavonturen in het bos aangelegd. En ieder avontuur heeft een andere moeilijkheidsgraad. Klimbos Gooi-Eemland biedt 85 overgangen, zoals bruggen, een tokkelbaan of een liaan. Durf jij de hindernissen al klimmend, slingerend, zwaaiend en glijdend te nemen? Of jaag jij liever je kinderen, collega’s, vrienden en familieleden de boom in, terwijl je zelf van een lekker hapje en een drankje geniet. Overigens hoef je niet bang te zijn om te vallen; iedere klimmer draagt een tuigje en is goed gezekerd! Alle informatie en sfeerfoto’s vind je op Klimbos.nl/klimbos-gooi-eemland. (foto: Klimbos Gooi en Eemland)

Brons: Fietsboot Eemlijn

In de zomermaanden (vanaf april) vaart de Fietsboot Eemlijn door Utrecht. Stap op in Amersfoort of Spakenburg, geniet van het prachtige uitzicht onder het genot van een versnapering, stap in de volgende plaats weer uit en fiets lekker verder door de natuur. Op de fietsboot zijn alle fietsen van harte welkom (behalve die met een (benzine)hulpmotor) die je benedendeks parkeert. Kleine hondjes mogen ook mee op de boot tegen het kindertarief. Op Eemlijn.nl vind je niet alleen de dienstregeling van de Fietsboot Eemlijn, maar tips over de omgeving. (foto: Fietsboot Eemlijn)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.