woensdag 11 maart 2020

Leukste Uitje van Gelderland 2020

Op 28 januari streek de ANWB neer in ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen voor de prijsuitreiking van het Leukste Uitje van Gelderland. De top 3 werd hier uitgebreid in het zonnetje gezet, maar – en dit zie je niet vaak bij het Leukste Uitje van – deze top 3 is exact gelijk aan die van 2019! Je zou hieruit kunnen concluderen dat deze uitjes echte fans hebben onder de leden van de ANWB en dat is natuurlijk ook heel bijzonder. Lees verder om te ontdekken over welke dagjes uit het gaat en wie er zich wederom de Leukste Uitjes van Gelderland mogen noemen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Er gaat niets boven de geur van versgebakken brood! Wederom staat daarom op nummer 1 het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem. Het museum laat de bezoeker zien hoe bijzonder dat sneetje brood is wat wij dagelijks nuttigen. Daarnaast vertelt het Bakkerijmuseum het verhaal van bakkers toen en nu. In de gezellige gelagkamer staan koffie, thee en koude drankjes al voor je klaar. Evenals een lekker vers belegd broodje en zoet banket. Uiteraard is dit alles afkomstig uit eigen bakkerij. Lees meer over het museum op Bakkerijmuseum.nl. (foto: Nederlands Bakkerijmuseum Hattem)

Zilver: ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Laat je verwonderen door de sculpturen gemaakt van zand tijdens ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Ieder jaar weer laten de carvers je genieten van een heel nieuwe wereld. Het thema is telkens anders en wordt grootser en mooier uitgevoerd dan het thema ervoor. De loop route binnen en door de tuin vertellen het verhaal van ieder thema. In het andere binnen gedeelte geniet je van een toffe speurtocht tussen de zandsculpturen. De ene keer gaat het om nieuwsitems, de andere keer over spelletjes. Het is telkens weer een verrassing die je van de ene in de andere verbazing doet vallen. Lees er meer over op de website: Zandsculpturen.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Brons: Veluwsche Stoomtrein Maatschappij Beekbergen

En op nummer 3 vinden we de bronzen winnaar van 2019: de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. Ga tijdens een rit met deze stoomtrein even terug in de tijd en maak een prachtige tocht door het landschap. Geniet van het uitzicht en van de prachtige verhalen die verteld worden aan boord. Het spoor tussen Apeldoorn en Dieren is meer dan honderd jaar oud! Op het stoomdepot en het oude stationsgebouw leer je nog meer over de geschiedenis van deze stoomtrein. Kijk voor de dienstregeling en andere informatie op Stoomtrein.org. (foto: Aat Builtjes, Veluwsche Stoomtrein Maatschappij)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.