vrijdag 24 april 2020

Bezoek ’t Veluws Zandsculpturenfestijn digitaal

Het thema van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn dit jaar is ’75 jaar Bevrijding’. Alle zandsculpturen staan daarom in het tegen van de bevrijding en beeldt verschillende historische taferelen uit. Echter… de deuren blijven voorlopig gesloten, in verband met de coronamaatregelen. Hierdoor is de opening uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum. Ondertussen werkt de organisatie gewoon door om zo toch al het moois te kunnen laten zien. Gelukkig kunnen we digitaal alvast een klein kijkje nemen in Garderen. (foto: ’t Veluws Zandsculpturenfestijn)

Tweede Wereldoorlog in zand

Verzetshelden, Anne Frank, Radio Oranje, de Engelandvaarders, Hotel de Wereld, Pearl Harbour, D-Day en de Bevrijding door de geallieerden… alles komt aan bod tijdens ’75 jaar Bevrijding’ bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Het begint al met een immens tafereel van de aanval op Pearl Harbour van 11 meter lang en bijna 5 meter hoog! Daarnaast komen er verschillende weetjes over de Tweede Wereldoorlog voorbij. En de organisatie garandeert dat er weetjes bij zitten, die nog niet bekend zijn bij iedereen.

Digitaal genieten

Wanneer we al dit moois in het echt mogen gaan beleven, dat is nog niet te zeggen. Maar… digitaal valt er wel al het een en ander te bewonderen. Via de Facebook en YouTube pagina’s van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn worden er al foto’s en filmpjes gedeeld.

Maar bezoek ook vast Zandsculpturen.nl voor het laatste nieuws. Hier kun je meteen je tickets vooruit bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.