woensdag 25 maart 2020

Leukste Uitje van Limburg 2020

Het altijd gezellige en mooie Limburg heeft veel historie, kasteeltjes en natuur om van te genieten. De leden van de ANWB weten dit ook altijd te waarderen. Op 22 januari 2020 werden de Leukste Uitjes van Nederland uitgereikt bij voormalig winnaar Kasteeltuinen Arcen. Zou het gastpark dit jaar ook met een award naar huis gaan? En zo ja, welke kleur zal het dan zijn? Dat lees je vandaag in het Leukste Uitje van Limburg 2020! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Kasteeltuinen Arcen

Het is stuivertje wisselen tussen de nummer 1 en 2 van Limburg. Dit keer viel de winst weer de kant op van Kasteeltuinen Arcen. De tuinen rondom het kasteel bieden het decor voor heerlijke wandelingen, gezellige familieuitjes en voor romantische picknicks. In de thematuinen van De Vallei ontdek je iedere keer weer iets nieuws. Ga ook zeker naar het Rosarium of bezoek de pittoreske Water- en Beeldentuin. Het kasteel bezoek je met een rondleiding en is de plek waar je een ontbijt, lunch, brunch of picknick krijgt geserveerd. Kijk voor openingstijden en entreeprijzen op Kasteeltuinen.nl. (foto: Kasteeltuinen Arcen)

Zilver: Kasteelpark Born

Als de kasteeltuinen van Arcen op 1 staan, dan betekent dat de zilveren award dit jaar voor Kasteelpark Born is. Dit dierenpark is gevestigd in een echt kasteel. In het park kom je uilen, lynxen, wasberen en meer tegen. Middenin het park ligt een speeltuin voor de kinderen. Naast de speeltuin bevindt zich het terras waar je geniet van een heerlijke versnapering. De historische sfeer van de tuinen en het kasteel maakt het dagje uit eigenlijk helemaal compleet. Rondom feestdagen en in de vakanties organiseert Kasteelpark Born vaak speciale activiteiten. Zo kunnen kinderen in de herfst en winter zelf voeding voor de vogels maken, maar ook een kerstkrans of een herfststuk. In de zomer zijn er dan weer andere dingetjes te doen. Wil je weten wat? Kijk dan op KasteelparkBorn.nl. (foto: Kasteelpark Born)

Brons: Rondleidingen Alfa Bierbrouwerij

Nieuw in de top 3 is een uitje voor liefhebbers van bier en van rondleidingen door een echte brouwerij. De leden van de ANWB vonden de rondleidingen van Alfa Bierbrouwerij zo leuk dat ze massaal hebben gestemd op dit uitje. Tijdens een bezoek in deze familiebrouwerij krijg je echt een kijkje in de keuken. En bij de Alfabron, de bron van dit bier. De gids neemt je mee op een historisch avontuur door de geschiedenis van Alfa. Uiteraard eindigt de rondleiding met een proeverij. Reserveren voor een rondleiding is noodzakelijk en dat kan via Alfabier.nl/Brouwerijbezoek. Hier vind je tevens meer informatie over de brouwerij en het Alfa bier natuurlijk. (foto: Alfa Bierbrouwerij)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.