vrijdag 17 april 2020

Dierentuinnieuws met Paastraktaties, Nationale Bijentelling & meer

De zon schijnt, de bloemen bloeien en de tuin, balkon en natuur komen tot leven. Geen wonder dat dit weekend de Nationale Bijentelling gepland staat. De dieren zijn afgelopen weekend in verschillende parken getrakteerd op eitjes en de zeehondjes zonnen op een nieuw vlot in Ecomare. En er is natuurlijk geboortenieuws! Al deze dieren en dierentuinnieuwtjes vind je in dit artikel. Geniet van dit vrolijke dierentuinnieuws. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Paastraktaties voor de dieren

Het is altijd leuk om te zien hoe dieren reageren op een extraatje of andere soort traktatie in hun verblijf. De een weet wat hij moet doen met het nieuwtje, de ander neemt zijn tijd om dit kleinood even goed te inspecteren. De dieren van verschillende parken werden afgelopen Paasweekend getrakteerd op een lekker eitje. En dat leverde natuurlijk leuke plaatjes op. De stokstaartjes in DierenPark Amersfoort genoten van gekleurde eitjes, de Maleise Beren van Burgers’ Zoo kregen onbevruchte zwaneneieren, in Dierenrijk genoten wasberen, ringstaartmaki’s en de gibbons van een gekleurde lekkernij en ook in Beekse Bergen waren lekkernijen in eieren verstopt.
(foto’s: DierenPark Amersfoort, Burgers’ Zoo, Dierenrijk, Beekse Bergen)



Dit weekend: Nationale Bijentelling

Er zijn al honderden inschrijvingen binnengekomen voor de Nationale Bijentelling die dit weekend op zaterdag 18 en zondag 19 april 2020 plaatsvindt. Vooral nu we veel thuis zijn, is het fijn om toch buiten iets te kunnen ondernemen. Al is het maar in de achtertuin of op het balkon. Meld je aan via NationaleBijentelling.nl en geef daar morgen en overmorgen ook aan hoeveel bijen, zweefvliegen en hommels je hebt geteld. Je hebt er maar een half uurtje voor nodig. De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis Biodiversity Center, Natuur & Milieu, LandschappenNL en IVN Natuureducatie. Het doel is om zoveel mogelijk over bijen te weten te komen, zodat de bij beter kan worden beschermd. (foto: Marten van Dijl)

Een vlot voor de grijze zeehonden in Ecomare

Sinds vorige week genieten de grijze zeehonden van Ecomare.nl van een heerlijk vlot in hun verblijf. Het vlot was een wens van de dierverzorgers, maar het project bleef een beetje liggen. Nu door de coronatijd was er tijd om dit vlot te bouwen. En? Met succes. Vooral Annie de grijze zeehond is erg blij met haar drijvende object. Het vlot is gemaakt van reststukken kunststof pijpen, stroken kunststof en hardhout. Alleen de planken heeft maker Erik Willebrands, Technische Dienst van Stichting Texels Museum, hoeven kopen. (foto: Ecomare)

Geboortenieuws

De lente brengt altijd nieuw leven met zich mee. En ook in de dierentuinen barst het van het nieuwe leven. Zo werden er afgelopen week zeer zeldzame Visaya wrattenzwijntjes geboren in Dierenrijk. Er leven er nog maar 200 in het wild van deze dieren, maar het zijn daarnaast ook nog eens de eerste twee Visaya wrattenzwijntjes die in een Europese dierentuin zijn geboren dit jaar. De twee meisjes en hun moeder Malaya maken het goed. In ZooParc Overloon zijn er al verschillende dieren geboren dit jaar, zoals ringstaartmaki’s, Brazzameerkatten, pinguïns en zelfs al kleine kangoeroetjes. (foto’s, van links naar rechts: Dierenrijk, ZooParc Overloon)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.