woensdag 12 februari 2020

Leukste Uitje van Friesland 2020

Dit jaar gingen de medewerkers van het Land van ANWB on tour door Nederland om bij de verschillende provincies op locatie de prijzen van het Leukste Uitje uit te reiken. De komende weken lees je hier ook meer over de Leukste Uitjes per provincie, na het Leukste Uitje landelijk en het Leukste Uitje over de grens start ik met de drie Leukste Uitjes van Friesland, zoals deze zijn gekozen door de leden van de ANWB. De uitreiking vond plaats bij AquaZoo Leeuwarden, in Friesland natuurlijk. Maar viel deze dierentuin ook in de prijzen? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Attractiepark Duinen Zathe

Wederom bekroond met goud is Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha. Het vrolijke attractiepark biedt allerlei speelplezier voor jong en oud. Er zijn allerlei toffe kermisattracties, een griezelig Spookhuis en veel klim- en klautertoestellen. Kinderen gaan met veel plezier op een piratenavontuur in een echt Piratenschip of bedwingen een vulkaan op Vulkaaneiland. Het pretpark heeft daarnaast ook achtbanen en een echt Verkeerscircuit waar kinderen met trapautootjes spelenderwijs de verkeersregels leren. Een compleet dagje uit dus. Op de website Duinenzathe.nl lees je meer over dit Leukste Uitje van Friesland. (foto: Attractiepark Duinen Zathe)

Zilver: Puur Terschelling

Vorig jaar stond Puur Terschelling niet in de top 3, maar dit jaar is het uitje weer teruggekeerd. Terschelling is een prachtig eiland en Puur Terschelling laat je alles van dit mooie eiland ervaren tijdens een speciale huifkartocht. Of ga je toch mee met de arrenslee? Tijdens de tour ontdek je de cranberryvelden en de prachtige duingebieden. Daarnaast kun je met Puur Terschelling GPS ezelwandelingen maken, hoefijzergolf spelen en wadlopen. Telkens ontdek je Terschelling op een heel nieuwe manier. Op de website PuurTerschelling.nl lees je meer over de tochten die je kan maken. Het is overigens ideaal voor familiedagen, bedrijfsuitjes en bruiloften. (foto: Puur Terschelling)

Brons: AquaZoo Leeuwarden

Brons is dit jaar voor AquaZoo Leeuwarden, net als vorig jaar. In deze vrolijke dierentuin kom je allerlei dieren tegen die op-, in- en rond het water leven. Zoals zeehondjes, zeeleeuwen, pinguïns en ijsberen. Maar ook reuzenotters, krokodillen en vissen zijn er te bewonderen. Naast waterdieren wonen er ook landdieren en vogels, zoals de rode panda, ringstaartmaki’s en uilen. Het overzichtelijke dierenpark is erg leuk voor kinderen en volwassenen. Vooral de doorloopgebieden waar je zeer dichtbij de pinguïns komt, is bijzonder. Meer over deze leuke dierentuin vind je op AquaZoo.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.