woensdag 18 maart 2020

Leukste Uitje van Flevoland 2020

Jungletuinen, die staan centraal bij het Leukste Uitje van Flevoland. Een rijke combinatie aan tropische bloemen, kleurrijke dieren en jungle planten geven je het gevoel even in een regenwoud te wandelen. En dat terwijl je gewoon in Nederland bent. De Leukste Uitjes van Flevoland werden uitgereikt op 27 januari 2020 in het Zuiderzeemuseum, de gastheer voor de uitreikingen van Noord-Holland en Flevoland. Het beloofde een bijzondere uitreiking te worden voor Flevoland, want álle genomineerden gingen met een prijs naar huis. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: De Orchideeën Hoeve Luttelgeest

Het is bijna vaste prik, want ook dit jaar staat vertrouwd op de eerste plaats De Orchideeën Hoeve uit Luttelgeest. Het is dan ook een prachtig uitje, dat zich jaarlijks steeds vernieuwd. Naast het bewonderen van de schitterende orchideeën in allerlei kleuren en soorten, vind je in de mooi aangelegde tuinen ook diverse dieren. Zo wonen er schildpadden en vissen, maar ook kleine aapjes en bonte regenbooglori’s. En wat dacht je van de vallei vol vlinders en het Maki Rijk waar de ringstaartmaki’s, alpaca’s en flamingo’s leven… Er is zoveel te zien en te beleven. In het theater bijvoorbeeld maak je kennis met verschillende dieren. En in de Zwevende Bloementuin geniet je van een heerlijke kopje koffie met wat lekkers. Voor kinderen is er een indoor speeltuin. Voor tickets en meer informatie kijk je op: OrchideeënHoeve.nl.

Zilver: Almere Jungle

De andere jungletuin van Flevoland werd wederom onderscheiden met zilver (net als vorig jaar). Almere Jungle is een dierenpark in een kas en heeft daarbij een buitengebied. Het park bevat allerlei exotische vogels, vissen en reptielen. Maar ook aapjes, eekhoorntjes, konijnen en alpaca’s wonen in het park. Het leuke is dat je zeer dichtbij de dieren bent, waardoor je ze goed kan observeren. Veel dieren zijn afkomstig uit opvangcentra en hebben in Almere Jungle een mooi thuis gevonden. De veelzijdige werelden zijn ieder in eigen stijl ingericht, waardoor je steeds weer een ander stukje jungle ontdekt. Wil je meer weten over dit park? Kijk dan op AlmereJungle.nl.

Brons: …

Dit jaar is er geen bronzen award uitgereikt aan het Leukste Uitje van Flevoland. Tijdens de uitreiking van het Leukste Uitje van Nederland, uitgereikt in DierenPark Amersfoort, vroeg ik een vertegenwoordiger van de ANWB hoe dat is gekomen. Want er is toch wel nog meer te beleven in Flevoland dan deze twee toffe uitjes? Het antwoord bleek simpel: om genomineerd te kunnen worden voor de top 3 heb je minstens 50 stemmen nodig van de leden van de ANWB voor je dagje uit (je moet immers een soort van ondergrens aanbrengen). Veel uitjes die tijdens de verkiezingsronde wel in de suggesties waren opgenomen, hebben deze 50 stemmen helaas niet behaald en dus konden zij niet meedingen naar een van de Awards. Hopelijk bij de stemronde aan het einde van dit jaar zullen zij wel genoeg stemmen krijgen.

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.