dinsdag 21 april 2020

Nationale Museumweek gaat digitaal

Museumliefhebbers is het vast niet ontgaan: gisteren ging de Nationale Museumweek 2020 van start. Maar niet zoals normaal bij een museum of op een plein, maar via Internet. Door corona heeft de organisatie van de Nationale Museumweek namelijk de planning en activiteiten moeten aanpassen op creatieve wijze. Hierdoor is de eerste Digitale Nationale Museumweek een feit en kunnen we online toch genieten van Ons Echte Goud (#onsechtegoud op Twitter en Instagram). En dat is fijn, want zo beleven we toch samen de mooiste pronkstukken van Nederlandse musea. (foto: Nationale Museumweek)

75 jaar culturele vrijheid

Dit jaar had een zeer speciale Nationale Museumweek moeten zijn, want de organisatie wilde graag 75 jaar culturele vrijheid vieren, samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Maar op dit moment zitten we allemaal zoveel mogelijk thuis en zijn de musea gesloten. En dat terwijl kunst, cultuur en nationaal erfgoed juist in deze tijden heel belangrijk zijn. Kijk maar naar hoe populair alle blogs, vlogs en digitale museumbezoeken op dit moment zijn. Daarom gaat deze week de Nationale Museumweek gewoon door. Alleen dan in een digitaal jasje.

Ons echte goud online

Het thema van dit jaar voor de digitale Nationale Museumweek luidt: ‘Ontdek – juist nu – ons échte goud. In vrijheid.’ Op de website geniet je van echte Gouden Pronkstukken van musea uit heel Nederland. Maar ook online museumtours, vlogs en iedere dag een eigen #OnsEchteGoud uitzending vind je hier terug. Deel daarbij je eigen verhalen via social media en wie weet komt jouw meest troostende kunstwerk wel onder de aandacht van heel Nederland. En laat je inspireren om je eigen kunstwerk te maken. De uitzendingen, vlogs en meer vind je via de hashtag #OnsEchteGoud op Twitter en Instagram. Volg ook de sociale media kanalen van de Nationale Museumweek:
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube


Kijk voor alle activiteiten, meer informatie, achtergronden en uitgelichte kunstwerken op Museumweek.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.