woensdag 15 april 2020

Leukste Uitje van Zuid-Holland 2020

Op 23 januari 2020 kwamen de vertegenwoordigers van de ANWB en de genomineerde dagjes uit samen bij Avonturenboerderij Molenwaard voor de uitreiking van de Leukste Uitjes van Zuid-Holland. De grootste verrassing? Dat net als bij de Leukste Uitjes van Gelderland ook deze top 3 exact gelijk is aan de top 3 van 2019! Dat betekent dus dat dit echt wel de meest favoriete dagjes uit zijn van de leden van de ANWB in Zuid-Holland. Wil je weten wie er met de gouden, zilveren en bronzen trofee mogen pronken in 2020? Lees dan snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Avonturenboerderij Molenwaard

Vorig jaar voor het eerst het Leukste Uitje van Zuid-Holland en dit jaar weer. Dat is dan geen toeval. Op Avonturenboerderij Molenwaard beleven kinderen (en volwassenen natuurlijk ook) allerlei avonturen die te maken hebben met het boerderijleven. Samen met Fien & Teun (de mascottes van het park) knuffel je de dieren van de kinderboerderij, dwaal je door een heus wilgendoolhof en melk je een koe. En dat zijn slechts een paar dingetjes die Avonturenboerderij Molenwaard te bieden heeft. Fien & Teun zijn overigens ook bekend van TV. Om het allemaal nog leuker te maken, biedt Avonturenboerderij Molenwaard ook diverse educatieve programma’s, waardoor het een heel geschikt uitje is voor een schoolreisje. Voor meer informatie, openingstijden en tickets kijk je op Avonturenboerderij.nl. (foto: Avonturenboerderij Molenwaard)

Zilver: Mariniersmuseum

De Mariniers vormen binnen het Nederlandse leger een heel eigen afdeling. In Rotterdam is er een heel interactief en educatief museum geweid aan deze afdeling, namelijk het Mariniersmuseum. Je vindt het museum in de haven van Rotterdam. In het museum ontdek je meer over de geschiedenis van de Mariniers en over de leefwijze van toen en nu. Het is niet alleen maar rondkijken in dit museum, want je wordt ook uitgedaagd om eens een stormbaan te bedwingen. Er zijn ook andere leuke activiteiten, zoals speurtochten en educatieve programma’s. Trek gekregen? Dan geniet je bij Restaurant Mooii van een hapje en drankje. Voor alle informatie kijk je natuurlijk op Mariniersmuseum.nl. (foto: Mariniersmuseum)

Brons: Miniworld Rotterdam

Rotterdam is een wereldstad met een wereldhaven en een bruisend uitgaansleven. De stad bevat bijzondere architectuur in allerlei vormen en vertelt veel bijzondere verhalen – als je maar goed kijkt. De grootse hoogtepunten van Rotterdam zijn allemaal samengebracht in de miniatuurwereld Miniworld Rotterdam. De Coolsingel, Rotterdam Centraal station, de Kubuswoningen, de havens, Het Kasteel, De Kuip en zelfs Diergaarde Blijdorp en Ahoy zijn op schaal hier te bewonderen. Je kijkt werkelijk je ogen uit. In het landschap worden vaak speurtochten geplaatst en zijn er allerlei grapjes terug te vinden. Zo heb je Rotterdam nog nooit gezien. Ontdek meer over Miniworld Rotterdam via MiniworldRotterdam.com. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.