woensdag 1 april 2020

Leukste Uitje van Noord-Brabant 2020

De winnaars van Noord-Brabant werden, net als die van Limburg, bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 22 januari. Dit keer was de gastheer Museum Klok & Peel en… ze vielen in de prijzen. Echt, dat is geen 1 april grap. Maar welke award kregen zij? De leden van de ANWB hebben massaal gestemd, waardoor er een nieuwkomer in de top 3 is terechtgekomen, naast twee bekenden. Benieuwd welke de Leukste Uitjes van Noord-Brabant 2020 zijn geworden? Lees dan snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Rondleiding Schrobbelèr

Nieuw op nummer 1 is een rondleiding door distilleerderij van Schrobbelèr. Deze echte Noord-Brabantse kruidenlikeur neemt je mee op een ontdekkingstocht door de geschiedenis van de distilleerderij. Ontdek het familierecept – maar natuurlijk niet helemaal – en zie hoe de likeur in de kruiken wordt gebotteld. En uiteraard mag er geproefd worden tijdens het drie uur durende programma. De rondleiding wordt afgesloten op een unieke, warme wijze, zoals dat alleen maar bij Schrobbelèr kan. Benieuwd geworden? Kijk dan voor meer informatie op Schrobbeler.nl (foto: Schrobbelèr)

Zilver: Museum Klok & Peel

Vorig jaar nog op nummer 1, dit keer onderscheiden met zilver is de gastheer van de dag Museum Klok & Peel. Dit museum brengt twee bijzondere delen van Noord-Brabant samen in een gebouw. Zo is het een klokken- en bellenmuseum en leer je veel over het mysterieuze gebied met witte wieven en dwaallichtjes; De Peel. In de vaste tentoonstellingen komen dit gebied en de klokken tot uiting. In diverse wisseltentoonstellingen komen andere delen van Noord-Brabant aan het licht. Kinderen kunnen toffe speurtochten doen door het museum en samen sta je oog in oog met een mammoet en andere diverse topstukken. Voor meer informatie kijk je op MuseumKlokenPeel.nl. (foto: Museum Klok & Peel)

Brons: Klimbos Brabantse Wal

Met dit uitje kun je lekker met zijn allen de boom in! Klimbos Brabantse Wal won dit jaar wederom de bronzen award in de categorie Leukste Uitje van Noord-Brabant. Klimbos Brabantse Wal biedt klimavonturen voor jong (voor kinderen vanaf 7 jaar en vanaf 1 meter 30) en oud. Kinderen mogen in het Juniorbos helemaal zelfstandig (altijd gezekerd) klimmen. De vele routes bieden voor ieder wat wils, zo zijn er lianen, netten, tokkelbanen en – voor de echte waaghalzen onder ons – de grijze route met een vrije val en een bungee sprong. Voor alle routes en informatie over dit toffe klimbos ga je naar Klimbos.nl/Klimbos-Brabantse-Wal. (foto: Klimbos Brabantse Wal)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.