donderdag 30 april 2020

Writing Berries Maandoverzicht April 2020

Corona. We kunnen er met zijn allen niet omheen. Maar gelukkig brachten de dagjes uit hun moois naar ons toe. Ik heb de afgelopen maand weggedroomd bij de Silent Zoo video’s van Burgers’ Zoo, heb ik ontroerd met een glimlach de televisie-uitzendingen van Omroep Max en Keukenhof bekeken en ben ik zonder wachtrij meerdere malen in Carnaval Festival gestapt. Het leven achter gesloten deuren gaat gewoon door en ik krijg dagelijks leuke, positieve berichten binnen. Hoewel de dagjes uit nog niet open gaan, hoop ik dat deze artikelen toch de inspiratie geven om volop te genieten van wat er wel mogelijk is. Blijf gezond, houd afstand en houd contact. (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Noord-Brabant 2020

Het eerste artikel van de maand is een Leukste Uitje van… In deze aflevering staat de top 3 van Noord-Brabant centraal. Twee bekenden en een nieuwkomer maken de dienst uit in deze provincie.

Droom van de zee met Deep Dive eyeshadow palette

Ik mis het strand. Het ruisen van de wind. De golven die op het strand rollen. Het gekrijs van de meeuwen… Met dit oogschaduw palette van Only You (ICI Paris XL) haal je dat zee- en strandgevoel in prachtige kleuren in huis.

Dierentuinnieuws: geboortes, acties & livestreams

Dat het leven in een gesloten dierenpark gewoon doorgaat, bewezen de vele geboorteberichten aan het begin van de maand. Maar ook vroegen de eerste parken om hulp aan hun bezoekers en werden er verschillende livestreams aangekondigd.

Fotograferen zonder publiek

Een van de meest lastige dingen tijdens je dagje uit is een foto maken zonder vreemde mensen erop. Of het nu in een pretpark is, aan het strand of in de Keukenhof; er zijn altijd andere mensen die door je zoeker lopen. Toch is het mogelijk om te fotograferen zonder publiek. Met deze tips lukt het vast.

Digitaal genieten in het pretpark

De pretparken zijn dicht, maar daarom kun je nog wel online van de meeste parken genieten. Stap bijvoorbeeld via de On Ride video’s in alle attracties van de Efteling, ontdek de verhalen uit Rotterdam via de uitzendingen van Miniworld Rotterdam en doe mee met de thuislessen van Duinrell.

Leukste Uitje van Noord-Holland 2020

Een top 3 vol dieren en speelplezier, zo zou je de drie Leukste Uitjes van Noord-Holland kunnen omschrijven. De winnaar heeft inmiddels een verzameling awards en ook de nummer 2 is zeker geen onbekende. De bronzen award ging dit jaar naar een nieuwkomer.

Bloemennieuws van TopBloemen.nl en Keukenhof

De lente is in volle gang, helaas kunnen we er in de bollenstreek even niet van genieten. Daarom komt Keukenhof bij je thuis met documentaires bij Binnenste Buiten en Omroep Max (inmiddels ook terug te kijken via NPO Start) en bezorgen de bloemisten via TopBloemen.nl bij je thuis.

Thuis op safari met HEMA

Haal die dierentuin naar je huis met de toffe woonaccessoires voor kinderen uit de nieuwe Kids Home safari collectie. Dierenprintjes, leuke afbeeldingen en bijzondere gebruiksvoorwerpen geven je kind even het gevoel toch iets dichter bij zijn favoriete dieren te zijn. (foto: HEMA)

Burgers’ Zoo presenteert Silent Zoo: thuis genieten van de dierentuin

Burgers’ Zoo brengt de dierentuin wel heel mooi bij de mensen thuis. Met video’s die zo’n twee-en-een-half uur duren geniet je van de rust en de stilte in het park. En van de dieren. Met Silent Zoo hoor je de geluiden van de dierentuin pas goed. Bovendien kom je er lekker van tot rust.

Dier van de Maand: Prairiehondjes

Ze zien er superschattig uit, maar met die scherpe tanden happen ze met gemak een knolletje weg. En die nagels… die zijn ontworpen om flink te kunnen graven. Prairiehondjes zijn in verschillende dierentuinen te bewonderen. En dit keer zijn ze dier van de maand.

Museumnieuws: thuismuseum, nieuwe en verschoven tentoonstellingen

Tja, nu de musea dicht zijn vanwege de coronamaatregelen brengen de musea de kunst naar ons toe. Bijvoorbeeld door social media en dergelijke. In dit museumnieuws staan er verschillende nieuwtjes op een rijtje. De data van de KunstRAI zijn echter alweer achterhaalt; het evenement is doorgeschoven naar 15 tot en met 18 oktober.

Leukste Uitje van Zuid-Holland 2020

De top 3 van Zuid-Holland is eigenlijk geen verrassing. Het is een exacte kopie van de top 3 Leukste Zuid-Hollandse uitjes als van 2019. Het zijn dan ook alle drie echte toppers waar jong en oud op en top van genieten.

Genieten van… Madurodam

Net voordat alle deuren van uitjes zich sloten, ging ik genieten van een dagje Madurodam. Het is een uitje waar ik niet heel vaak kom, maar als ik er ben, kijk ik mijn ogen uit. Foto’s maken en verwonderen over alles wat je ziet… daar kan ik echt van genieten.

Dierentuinnieuws met Paastraktaties, Nationale Bijentelling & meer

De dierentuinen zijn dan wel dicht, maar het leven achter de gesloten deuren gaat gewoon door. En dat levert nog steeds toffe verhalen en mooie plaatjes op. In deze Dierentuinnieuws vind je nieuwtjes over de Pasen, de Bijentelling, Ecomare en geboortenieuws.

Hond Gezond: samen genieten van de dierentuin

Het kan even niet, maar o als DierenPark Amersfoort en Ouwehands Dierenpark in Rhenen weer open gaan, dan lijn ik mijn hondje aan en gaan we snel een bezoekje brengen. Want samen naar de dierentuin, daar geniet ik intens van.

Nationale Museumweek gaat digitaal

Op 20 april ging de Nationale Museumweek weer van start. De musea laten dan aan ons het echte goud zien: ons cultureel erfgoed. Door corona kon de opening niet op normale wijze plaatsvinden. En aangezien de musea niet bezocht kunnen worden, is het tonen van ons echte goud een stuk lastiger. Maar, de organisatie kwam met een oplossing: de digitale Nationale Museumweek. (foto: Nationale Museumweek)

Leukste Uitje van Zeeland 2020

Daar aan de kust, de Zeeuwse kust… geniet je van drie toppers die al vaker de dienst uitmaken in de top 3. De leden van de ANWB hebben alleen hun keuze anders gemaakt, waardoor het drietal op andere plekken terecht is gekomen dan normaal.

Stadsbeeld: Hinde

Hoewel deze Hinde niet in de stad staat, is het wel zo een beeldje wat je gemakkelijk voorbij wandelt, fietst of rijdt. Ze staat in Nationaal Park de Hoge Veluwe op een driesprong. Een prachtig beeldje van natuursteen dat zeker een plaatsje verdient in deze rubriek.

Bezoek ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn digitaal

Omdat ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen nog niet open kan, laten ze alvast wat hoogtepunten van het nieuwe thema (75 jaar Bevrijding) zien op hun social media kanalen. In dit artikel lees je waar je de video’s en foto’s kan bekijken, maar ook meer over het thema zelf. (foto: ’t Veluws Zandsculpturenfestijn)

Goed Doel: Help de dagjes uit

Normaal gesproken gaat Goed Doel over een stichting of organisatie die zich inzet voor anderen, gerelateerd aan de dagjes uit in Nederland. Door de coronacrisis hebben de dagjes uit nu de hulp van hun trouwe bezoekers nodig. Daarom is het goede doel dit keer de pretparken, dierentuinen en musea zelf.

Leukste Uitje van Utrecht 2020

De laatste aflevering van het Leukste Uitje van… is voor de drie toppers van de provincie Utrecht. Met twee bekenden en een nieuwkomer biedt de top 3 een gevarieerd aanbod voor jong en oud om straks – hopelijk – weer snel van te gaan genieten.

Leukste Uitje 2020 overzicht

De serie van het Leukste Uitje van Nederland zit er weer op. De leden van de ANWB hebben vele toppers uitgekozen. Wil je ze allemaal nog even op je gemak nalezen, dan komt dit overzicht zeker van pas. Alle artikelen zijn hierin samengebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.