donderdag 30 januari 2020

Leukste Uitje van Nederland 2020 is…

Vandaag was het eindelijk zo ver. Na een rondje te hebben gemaakt langs de verschillende provincies voor de uitreiking van de Leukste Uitje trofeeën aan de winnaars in het land, streek vandaag de ANWB neer in DierenPark Amersfoort voor de uitreiking van het Leukste Uitje van Nederland en het Leukste Uitje over de grens. De winnaars van Over de grens en de provincies volgen de komende weken, maar de winnaar van het Leukste Uitje van Nederland 2020 is… (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Gezelligheid in DierenPark Amersfoort

De uitreiking vond plaats in DierenPark Amersfoort, Leukste zilveren uitje van 2019. In het restaurant kwamen de genomineerden van de laatste twee rubrieken bijeen die nog uitgereikt moesten worden. De sfeer was uiterst gezellig, maar de spanning steeg natuurlijk wel. Helemaal toen er ineens een dinosaurus voorbij wandelde langs het raam! Onder het genot van een hapje en een drankje stroomde de zaal vol en werd het tijd om tot het officiële gedeelte van de avond over te gaan.


In het welkomstwoord van gastheer Ronald van Amerongen, algemeen directeur van DierenPark Amersfoort benadrukte hij dat de zaal gevuld was met een prachtige mix van vertegenwoordigers voor prachtige dagjes uit. ‘We zijn samen zeker goed voor meer dan 15 miljoen bezoekers per jaar.’ Marjon Kaper, directeur van ANWB reizen beaamde dat in haar toespraak. Ze benadrukte dat het een feestelijke avond ging worden, want ‘we vieren het erop uit gaan in Nederland, de kwaliteit van de uitjes en de waardering van de leden van de ANWB.’ De Awards worden dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Danielle Etiënne, manager van het Land van ANWB, vertelde dat de ANWB nog duidelijker het erop uit gaan in Nederland gaat communiceren met haar leden.


En toen… was het tussen het diner door tijd voor de uitreiking van de awards. En het Leukste Uitje van Nederland 2020 is geworden:


Goud: GaiaZOO

Geen onbekende op de eerste plek (of in de top 3) is de winnaar van dit jaar. Dierenpark GaiaZOO in Kerkrade is een grote dierentuin waarbij je door verschillende werelden wandelt. Ook Limburg zelf staat centraal in een van de themagebieden, met echte Limburgse inheemse dieren, zoals ezeltjes, konijnen en varkens. In de andere themagebieden waan je je even in de toendra, het regenwoud of op een savanne. Het dierenpark bestaat dit jaar 15 jaar en is een van de jongste dierenparken van Nederland. GaiaZOO biedt een dagje uit in de natuur waarbij je dichtbij op een bijzondere wijze van verschillende dieren geniet. Wil je meer weten over GaiaZOO, de bewoners en openingstijden? Kijk dan op GaiaZOO.nl.

Zilver: Toverland

Nieuw in de top 3 is Attractiepark Toverland. Een vrolijk attractiepark waar je geniet van gethematiseerde werelden vol attracties en speelplezier. Magie staat in dit pretpark voorop en dat komt ook overal terug. Ja kan er indoor genieten van diverse attracties in het Land van Toos of stap je liever in de supersnelle bobsleebaan de Blitz Bahn in het Wunderwald, waar overigens alles een tikkeltje Oostenrijks aanvoelt? Iedere wereld heeft zijn eigen magie, attracties en aankleding. Er zijn attracties voor kleine en grote kinderen. Geen wonder dat dit uitje in de top 3 is opgenomen. Voor openingstijden en meer informatie kijk je op Toverland.com. (foto: Toverland)

Brons: Efteling

Dit sprookjespark gaat er vaak met de winst vandoor, dit keer ontvangt Efteling de bronzen award voor het Leukste Uitjes van Nederland. Efteling kent bijna iedereen wel. Het is een sprookjespark waar je echt even in een heel andere wereld bent. In de winter is het een winters paradijs, compleet met schaats- en langlaufbaan. In de zomer mag je extra lang opblijven tijdens het Negen Pleinen festijn. En daar tussendoor is het gewoonweg genieten van diverse attracties, het Sprookjesbos met zijn muzikale paddenstoelen en natuurlijk spannende achtbanen. Efteling spreekt tot de verbeelding van vele. Voor meer informatie en openingstijden ga je naar Efteling.com.

Erop uit gaan met ANWB

In totaal werden er dit jaar ruim 80.000 stemmen uitgebracht voor de verkiezing Leukste Uitje van Nederland. Op de website van de ANWB (ANWB.nl vind je onder Eropuit nog veel meer leuke uitjes. Soms zelfs met fijne kortingen voor leden. De komende weken lees je hier op de website iedere week over de top 3 Leukste Uitjes per provincie en Over de Grens, want ook zij zet ik weer graag in de schijnwerpers.


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.