woensdag 8 april 2020

Leukste Uitje van Noord-Holland 2020

Op 27 januari jongstleden streek de ANWB neer in het Zuiderzeemuseum voor de uitreiking van het Leukste Uitje van Noord-Holland (en ook van Flevoland, zoals je een paar weken terug al kon lezen). Het gastuitje viel – in tegenstelling tot vele andere gastheren en -vrouwen – niet in de prijzen. De leden van de ANWB kozen voor Noord-Holland drie heel andere uitjes. Twee met dieren, eentje vol speelmogelijkheden. Twee zijn zeker geen onbekenden in de top 3 en eentje… die is helemaal nieuw in de lijst, maar bestaat zelf al best lang. Weten wie er gewonnen hebben? Lees dan snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Landgoed Hoenderdaell

Vijf jaar op rij nummer 1! Dat is een hele prestatie die Landgoed Hoenderdaell maar mooi heeft weten te bereiken. Op het landgoed bevindt zich een ruim opgezet dierenpark waar beren, wolven, hyena’s, poolvosjes, papegaaien en andere dieren wonen. In het hart van het park ligt het opvangcentrum van Stichting Leeuw waar grote katten wonen. Deze opgevangen dieren gaan – mits het kan – weer terug naar Afrika waar ze in een reservaat gaan wonen. Spectaculair is de voedingspresentatie bij de stichting. Het dierenpark ligt in Anna Paulowna en dat ligt weer vlakbij zee. Na een bezoek is het schitterend om eerst door het stiltegebied te wandelen en daarna kun je lekker uitwaaien aan zee. Kijk voor meer informatie op LandgoedHoenderdaell.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zilver: Ecomare Texel

Ecomare is een opvangcentrum voor zeehonden en zeevogels, een onderkomen voor zeehonden, bruinvissen, vissen en ringelrobben en een educatief centrum waar je meer leert over het leven in en om de zee. Er is een aquarium waar diverse Noordzeegebiedjes in de aquaria zijn vertegenwoordigd. En de Walviszaal met de skeletten van verschillende walvisachtigen brengt je dichtbij deze reuzen van de zee. Ecomare biedt vooral veel informatie over de natuur, terwijl ze dus opgevangen zeedieren verzorgen. Een vaste groep zeehonden woont het hele jaar door in het centrum. Zij kunnen niet meer terug naar zee en vertegenwoordigen hun soortgenoten in het wild met hun verhalen. Deze worden uiteraard door de verzorgers vertelt. Een prachtig uitje voor jong en oud. Kijk maar eens op Ecomare.nl en ontdek alles over Ecomare. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Brons: Speelpark Oud Valkeveen

Vaak genomineerd, maar nog niet eerder een award gewonnen, is het toffe speelpark Oud Valkeveen bij Naarden dat alweer 95 jaar bestaat. Een echt speelparadijs voor kinderen, waar je ze als ouders lekker hun gang kan laten gaan. Natuurlijk wel met een beetje toezicht. Het veelzijdige park biedt voor kleine kinderen en grotere kinderen eigen speeltoestellen en attracties. Zo kan iedereen naar hartenlust spelen. Er is een groot buiten terrein met speeltoestellen, een eigen strandje en een terras. Binnen vind je een grote indoor speelhal en natuurlijk nog wat overdekte attracties. En er is een theater waar iedere dag wel iets te beleven valt. Zin om te spelen? Kijk voor meer informatie eens op OudValkeveen.nl. (foto: Speelpark Oud Valkeveen)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.