donderdag 23 april 2020

Stadsbeeld: Hinde

Niet alleen in steden of dorpen staan standbeeldjes stilletjes op je te wachten. Ook in parken en zelfs bossen kom je ze zomaar tegen. Hoe vaak zou men al langs dit standbeeldje in Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn gereden op weg naar het jachthuis, educatie centrum of gewoon de andere kant van het park? En dat terwijl ze er al meer dan 90 jaar staat… Hinde heet ze en ze wacht op je in het bos van het Veluwse landgoed van Kröller-Müller. (foto's: Berry de Nijs/Writing Berries)

Hinde

gemaakt door: John Rädecker
gemaakt van: natuursteen
te vinden in: Nationaal Park De Hoge Veluwe, op de driesprong bij jachthuis Sint Hubertus
staat daar sinds: 1926

Hinde is vervaardigd door de Amsterdamse kunstenaar John Rädecker (1885-1956) tussen 1923 en 1926. Het is dus best al een oud standbeeldje. Het beeldje is in opdracht van Helene Kröller-Müller gemaakt. Zij wilde graag een mooi beeldje hebben dat perfect paste bij het Veluwse landgoed. De kunstenaar liet een beetje op zich wachten, omdat hij nogal last had van faalangst. Daarom was het beeldje pas in 1926 klaar. Lees meer over Helene en de samenwerking op KrollerMuller.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.