woensdag 19 februari 2020

Leukste Uitje van Groningen 2020

De volgende in de serie Leukste Uitje van… is de provincie Groningen. Deze prijs werd onlangs op 20 januari uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in AquaZoo Leeuwarden. De nummer 1 voor Groningen, zoals gekozen door de leden van de ANWB, is meestal geen verrassing. Maar toch zorgt deze top 3 altijd wel voor een paar verrassingen. Welke de winnaars zijn geworden van 2020? Lees snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Goud: Thermen Bad Nieuweschans

Het is niet de eerste keer dat Thermen Bad Nieuweschans (voorheen Fontana Resort Bad Nieuweschans) met het goud in de provincie Groningen ervandoor gaat. En – zo vermoed ik – het zal ook vast niet de laatste keer zijn. Het resort biedt voor iedere liefhebber pure verwennerij op het gebied van wellness en beauty. De verschillende sauna’s bieden keer op keer een nieuwe beleving van ontspanning en dat geldt ook voor de thermaalbaden. Blijf overnachten in het hotel en geniet van heerlijke maaltijden en drankjes in het restaurant. Kijk voor alle mogelijkheden op ThermenBadNieuweschans.nl. (foto: Thermen Bad Nieuweschans)

Zilver: Vaartochten met Sportvisserij Tender

Vorig jaar waren ze nieuw in de top 3 en dit jaar heeft Sportvisserij Tender wederom het zilver te pakken in het Leukste Uitje van Groningen. Met Sportvisserij Tender maak je toffe vaartochten waarbij je samen met de bemanning gaat vissen op makreel of kabeljauw. De M.S. Tender vertrekt dagelijks vanuit Lauwersoog. Tijdens de tocht vertelt de bemanning meer over de zee en de omgeving. Als je niet wilt vissen, dan kan dat natuurlijk ook. Tijdens de rondvaart geniet je van een versnapering in de kombuis bij de historische scheepsbar. Ideaal voor groepen, maar je kan ook alleen aansluiten. Via MS-Tender.nl vind je meer informatie en kun je direct het aanbod aan arrangementen bekijken. (foto: Sportvisserij Tender)

Brons: Familiepark Nienoord

Lekker met zijn allen op de familieschommel, klimmen, klauteren, glijden en tussen het water spelen… Familiepark Nienoord op het gelijknamige Landgoed in Leek heeft het allemaal. Zelfs treintjes! Er is een kinderboerderij waar je lekker met de geitjes en konijnen mag knuffelen. Bij de entree van het familiepark kun je zelfs een blikje voer voor de dieren kopen. Uiteraard geniet je van een hapje en drankje in het gezellige restaurant. Wandel daarna nog even over het landgoed of neem een verfrissende duik in het Zwemkasteel. Kijk voor al het leuks dat het landgoed te bieden heeft op LandgoedNienoord.nl/familiepark. (foto: Landgoed Nienoord)

Over het Leukste Uitje van Nederland

Het Leukste Uitje van Nederland werd voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De leden van de ANWB brachten hun stem uit en beoordeelden de uitjes op verschillende aspecten. Het gemiddelde van deze beoordelingen leverde de top 3 op per provincie en natuurlijk van het land. Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk dan op ANWB.nl/eropuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.