vrijdag 21 juni 2019

Leukste Uitjes van Nederland 2019

De zomervakantie staat voor de deur! De ideale tijd om er eens lekker op uit te gaan en nieuwe herinneringen te maken. Een dagje uit helpt daar natuurlijk enorm bij. Want je beleeft samen iets leuks waar je later nog over napraat. De afgelopen weken heb ik iedere week de Leukste Uitjes van Nederland, Over de Grens en per provincie van Nederland in het zonnetje gezet. Deze uitverkoren uitjes zijn gekozen door de leden van de ANWB. Dat biedt vast genoeg inspiratie voor een gezellig dagje uit met de familie en met vrienden. Alle uitjes zijn de afgelopen weken al voorbij gekomen. Wil je alles nog een keer rustig nalezen en inspiratie op doen? Klik dan op de tussenkopjes en geniet van de Leukste Uitjes van Nederland. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Nederland 2019

Natuurlijk dé categorie van Nederland voor de grote dagjes uit in het land. Uit een lijst van genomineerden met opvallend veel dierentuinen. Geen wonder dat er twee daarvan in de top 3 terecht zijn gekomen. De top 3 bestaat uit 1 Efteling, 2 DierenPark Amersfoort en 3 GaiaZOO.

Leukste Uitje Over de Grens 2019

Een dagje uit over de grens is heel gezellig. Soms gaat het zelfs gepaard met een korte vakantie. En deze drie uitjes zijn het zeker waard om te combineren met vakantie. De top 3 bestaat uit 1 Europa-Park in Duitsland, 2 De Boerderij-Belevenisoase Irrland in Duitsland en 3 Disneyland Parijs in Frankrijk.

Leukste Uitje van Noord-Holland 2019

Met Noord-Holland trapte ik deze serie dit jaar af. De top 3 brengt je naar natuur en bijzondere musea. Met op nummer 1 Landgoed Hoenderdaell, 2 Zuiderzeemuseum en 3 Schipbreuk & Juttersmuseum Flora De Koog.

Leukste Uitje van Zuid-Holland 2019

Als je nog geen jaar open bent en al meteen met de winst ervandoor gaat voor de provincie Zuid-Holland, dan doe je natuurlijk iets goed. Maar ook de andere twee uitjes van deze top 3 zijn echte toppers. 1 Avonturenboerderij Molenwaard, 2 Mariniersmuseum en 3 Mini-World Rotterdam.

Leukste Uitje van Zeeland 2019

Aan de kust, de Zeeuwse kust… bevinden zich drie uitjes die door de leden van de ANWB zijn uitgekozen als Leukste van de provincie. En ze vormen eigenlijk geen verrassing. Op 1 wederom Berkenhof’s Tropical Zoo, 2 Zeeuws Maritiem MuZEEum en 3 Speelboerderij ’t Klok’uus.

Leukste Uitje van Flevoland 2019

In Flevoland zien we drie uitjes terugkomen met natuur, spelen en lekker eten. Voor jong en oud is er heel wat te beleven bij deze top 3. Met op nummer 1, rotsvast, de Orchideeën Hoeve, op 2 Almere Jungle en op nummer 3 Pannenkoekenhuis Hans & Grietje.

Leukste Uitje van Utrecht 2019

De top 3 van het Leukste Uitje van Utrecht bestaat uit uiteenlopende uitjes. Er zit een museum bij, maar ook een rondvaart en een klimbos. De top 3 luidt: 1 Nationaal Militair Museum, 2 Stichting Waterlijn Rondvaarten Amersfoort en 3 Klimbos Gooi-Eemland.

Leukste Uitje van Noord-Brabant 2019

Geschiedenis en de natuur staan beide centraal in de top 3 van Noord-Brabant. Zo vinden we op nummer 1 Museum Klok & Peel, op 2 het Boerenbondsmuseum en op 3 Klimbos Brabantse Wal. Overal ontdek je iets bijzonders over deze groene provincie.

Leukste Uitje van Friesland 2019

In Friesland gaan we er lekker op uit met het hele gezin, want dat zie je terug in de top 3. De Friese top 3 biedt een nieuwkomer en twee oude bekenden. Met op 1 Attractiepark Duinen Zathe, 2 Kinderboerderij De Naturij en nieuw op 3 AquaZoo Leeuwarden.

Leukste Uitje van Groningen 2019

Welkom in Groningen in het noorden van het land. Grenzend aan de Waddenzee leeft deze provincie met water. En dat zie je ook wel terug in de top 3. Dit jaar wederom op 1 Fontana Resort Bad Nieuweschans, nieuw op 2 Vaartochten met Sportvisserij Tender en terug op 3 Openluchtmuseum Het Hoogeland.

Leukste Uitje van Drenthe 2019

De leden van de ANWB hebben voor Drenthe vooral toffe uitjes uitgekozen voor de kinderen en het gezin. Met een nieuwkomer in de gelederen biedt deze top 3 variatie voor jong, oud en waaghalzen. Met op 1 Attractiepark Drouwenerzand, 2 Outdoor Klimpark Grolloo en 3 Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe.

Leukste Uitje van Overijssel 2019

Driemaal een dagje uit met dieren rolde er uit de bus van winnaars in Overijssel. Twee uitjes kwamen weer terug in de top 3, terwijl de nummer 1 al een tijdje rotsvast de lijst aanvoert. De top 3 luidt dit jaar 1 De Ulebelt, 2 Kinderboerderij Dondertman en op nummer 3 Dierenpark Taman Indonesia.

Leukste Uitje van Gelderland 2019

De grootste provincie van Nederland bood een ruime keuze aan uitjes voor de leden van de ANWB. Dat leverde dit jaar een verrassende top 3 op, met slechts 1 oude bekende. De top 3 bestaat uit 1 Nederlands Bakkerijmuseum Hattem, 2 ’t Veluws Zandsculpturenfestijn en 3 Veluwsche Stoomtrein Maatschappij Beekbergen.

Leukste Uitje van Limburg 2019

Limburg had dit jaar een nieuwkomer op nummer drie en twee oude bekenden in het rijtje staan. Op nummer 1 Kasteelpark Born, 2 Kasteeltuinen Arcen en op 3 Familiepark Mondo Verde. Opvallend was dat alle drie deze uitjes iets te maken hebben met natuur.

Een dagje uit met de ANWB

Een dagje uit met de hele familie kan nog wel eens aan de prijs zijn. Dat weet de ANWB ook. Daarom biedt zij als organisatie geregeld dagjes uit aan met kortingen op de entreeprijs. Kijk daarom eens op de website ANWB.nl en doe er je voordeel mee. Op de website ontdek je nog veel meer toffe dagjes uit, ook bij jou in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.