vrijdag 15 maart 2019

Leukste Uitje van Nederland 2019

Vorige week was het weer zover: de awards voor de Leukste Uitjes van Nederland werden uitgereikt. En als er zoveel toffe, leuke, ontspannende en avontuurlijke dagjes uit voorbij komen, dan is het zonde om ze niet eventjes extra in het zonnetje te zetten. Want wat voor uitjes zijn dat eigenlijk allemaal? Deze week begint daarom de serie Leukste Uitje van… weer. De komende 14 weken lees je op vrijdag alles over de top 3’tjes per provincie, landelijk en over de grens. Misschien zit er wel inspiratie bij voor komende vakanties en saaie zondagen. We trappen de serie af met de top 3 Leukste Uitjes van Nederland 2019 (uiteraard volgens de leden van de ANWB). (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Efteling

Wie kent dit sprookjespark eigenlijk niet? De huisjes in de stijl van Anton Pieck, de spannende achtbanen, het Spookslot, de Sprookjesboom en natuurlijk het fantastische Sprookjesbos. En dan heb ik Villa Volta, De Pagode, Fata Morgana, Jokie’s Carnaval Festival, het Volk van Laaf en het Diorama nog niet genoemd… Efteling biedt voor jong en oud een heerlijke plek in sprookjesachtige sferen. De leden van de ANWB waarderen het park dan ook zeer en verkozen het dit jaar tot het Leukste Uitje van Nederland.
Efteling.com

2. DierenPark Amersfoort

Stiekem een van mijn favoriete dierenparken, omdat mijn hondje altijd mee mag. DierenPark Amersfoort ging met het zilver naar huis, maar kan zich van de 7 genomineerde dierentuinen in deze categorie wel de Leukste Dierentuin van Nederland noemen. Vorig jaar viel het park nipt buiten de prijzen toen het op de vierde plaats eindigde. De leden van de ANWB roemden vooral de overzichtelijkheid van het park, de Klim Alles-routes over de dierenverblijven en dat je zo dichtbij de dieren kan komen. De speciale avonden, diverse evenementen en het DinoPark worden door de ANWB-leden ook zeer gewaardeerd.
DierenParkAmersfoort.nl

3. GaiaZOO

Vorig jaar nog eerste, het jaar daarvoor tweede… meestal is het stuivertje wisselen om de titel tussen GaiaZOO en Efteling. Dit jaar echter eindigden ze op de derde plek. GaiaZOO is een zeer grote en gezellige dierentuin, waarbij je van werelddeel naar werelddeel wandelt. In het midden van het park wordt Limburg vertegenwoordigt. Verder heeft het park een indoor speeltuin met dinosaurus-thema waar de ANWB-leden graag met hun kinderen naar toe gaan. Een park dat zeker thuishoort in de top 3 van Leukste Uitjes van Nederland.
GaiaZOO.nl


De winnaars met ANWB-directeur Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Dagje Uit met de ANWB

Een dagje uit begint vaak met het uitzoeken van een bestemming en het aanschaffen van tickets. Dit kun je aan de kassa doen van de verschillende uitjes of via hun eigen websites. Meestal is een aanschaf via de website van Efteling, DierenPark Amersfoort en GaiaZOO goedkoper dan aan de kassa. Ook de ANWB biedt regelmatig entreekaarten met korting aan, vooral aan haar leden. Kijk hiervoor op ANWB.nl/LandvanANWB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.