dinsdag 4 juni 2019

Jonge wolfjes geboren in DierenPark Amersfoort

Ik had ze al gespot afgelopen zaterdag, maar nu is het nieuws officieel: er zijn vier wolvenwelpjes geboren in DierenPark Amersfoort! De verzorgers van de dierentuin hoorden al een tijdje nieuwe geluiden uit het wolvenverblijf komen, maar het vermoeden werd nu echt bevestigd, want de kleintjes zijn naar buiten gekomen uit het hol, samen met hun moeder.
(foto: Henk Ruitenbeek Fotografie)

Eerste nestje in DierenPark Amersfoort

De geboorte van de wolfjes is heel bijzonder. Het is de eerste keer voor het park. Bovendien hadden de verzorgers het nog niet verwacht. Papa Leik en mama Valtra wonen nog geen jaar samen in het Amersfoortse Woud. Dus het is extra leuk dat ze al snel kleintjes hebben gekregen.

Verblijf in het wolvenhol

De kleine wolfjes hebben de eerste weken samen met hun ouders in het wolvenhol doorgebracht. Na de geboorte zijn ze namelijk nog doof en blind. Nu ze een aantal weken oud zijn, komen ze steeds vaker een kijkje nemen boven de grond. Je kan de wolfjes en hun ouders zien in Het Woud, naast het DinoPark. Het Woud is een bijzonder gedeelte van het dierenpark waar allerlei dieren te vinden zijn die je in de Nederlandse cultuur kan tegenkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.