woensdag 5 juni 2019

Museum de Zwarte Tulp wordt Holland Tulip Museum

Lisse is bekend van Keukenhof, de grote voorjaarsbloemententoonstelling vol tulpen. Maar in Lisse is nog meer te beleven als het om tulpen gaat. Zo vind je allerlei nieuws rondom tulpen in Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Het museum heeft onlangs aangekondigd te gaan groeien. In oktober 2020 opent dan het Holland Tulip Museum in een groter pand aan de Heereweg. Zo kun je nog meer genieten van tulpen, bollenteelt en kunst. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Keukenhof)

Geschiedenis van de tulp

In Museum de Zwarte Tulp staat de geschiedenis van de bloembollenteelt en bloembollenhandel centraal. Ook de cultuurhistorie van de Bollenstreek is heel belangrijk voor dit museum. Na een renovatie in 2015 werd er een kunstcollectie aan het museum toegevoegd, met belangrijke particuliere kunstcollecties. De afgelopen jaren is het museum verder gegroeid en daarom is het tijd om een grotere locatie te betrekken.

Panorama van de Bollenstreek

Straks in het nieuwe museum is er nog meer ruimte voor bijzondere kunsttentoonstellingen. Zo komt het Panorama van de Bollenstreek van Leo van den Ende naar Holland Tulip Museum. Dit 67 meter brede panorama (ook bekend als Panorama Tulip Land) is eerder tentoongesteld in Voorhout en werd in korte tijd door tienduizenden mensen bewonderd. Naast bollengerelateerde kunst wordt er in het nieuwe pand volop aandacht besteed aan de reis van de tulp en andere bolbloemen door de eeuwen heen.

Kijk voor meer informatie op MuseumdeZwarteTulp.nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.