donderdag 13 juni 2019

Genieten van… Beekse Bergen

Wat ik zo mooi vind aan Safaripark Beekse Bergen? De verschillende vormen waarop je hier dieren ontdekt. Zo vind ik het waanzinnig als je tijdens de autosafari ineens een cheeta naast de auto hebt staan. Of wanneer een giraffe lekker de auto aflebbert met zijn blauwe tong. En dan de wandelsafari, waarop het lijkt alsof je eindeloos wandelt en zoveel te zien krijgt… In Beekse Bergen ontdek je de veelzijdigheid van de Afrikaanse Wildlife (met een paar vreemde eendjes in de bijt, maar dat mag best). Neushoorns, leeuwen, de geweldige Afrikaanse wilde honden en de imposante Afrikaanse olifant. Ze wonen er allemaal. Maar ook zebra’s, verschillende soorten antilopes, dromedarissen en kamelen. En wat dacht je van gorilla’s en chimpansees… het is gewoon teveel om op te noemen (of om te laten zien), maar ik ga proberen je nog meer te vertellen over Beekse Bergen in deze aflevering van ‘Genieten van…’. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Over Safaripark Beekse Bergen

Beekse Bergen ligt in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek midden tussen de bossen. Beekse Bergen bestaat eigenlijk uit verschillende onderdelen. Zo is er Speelland Beekse Bergen waar kinderen heerlijk buitenspelen. Met maar liefst 150 attracties en een heerlijk strand is het hier altijd goed vertoeven. Verder is er nog een evenemententerrein waar festivals gehouden kunnen worden en een Event Center voor vergaderingen. Achter de grote vijver van Speelland ligt het Vakantiepark Beekse Bergen. En dan is er natuurlijk het Safaripark met (geheel nieuw sinds vorig jaar) het Safari Resort waarbij je tussen de wilde dieren overnacht in een bungalow. Het Safaripark is een grote dierentuin waarbij je als mens heel dicht bij de natuur komt, dankzij de verschillende safari’s en de thematisering van het park. Je kan namelijk wandelend, met de auto, de bus of met de boot (of gewoon allemaal) het park ontdekken.


Bereikbaarheid en prijzen

Het safaripark is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je gaat met de trein naar Tilburg Centraal en pakt hier bus 142 BEST richting Hilvarenbeek of 143 REUSEL via Hilvarenbeek. Je stapt dan uit bij Bushalte Beekse Bergen. Ook met de fiets is het park goed te bereiken als je in de buurt bent natuurlijk. Zelf ga ik het liefste met de auto, omdat je dan de autosafari kan rijden. Kom je met de auto dan is er een ruime parkeerplaats waar je na de autosafari de auto achterlaat om vervolgens te gaan wandelen. Om uit te rijden heb je dan een parkeermunt nodig, welke bij de kassa en de gastenservice verkrijgbaar is. Een uitrijmunt kost sinds 1 januari 2019 € 9,50. Voor de meest actuele prijzen en tickets kijk je op de website.


Genieten van Afrika in Nederland

Ik hou van Safaripark Beekse Bergen, omdat je zo ontzettend dichtbij bepaalde diersoorten kan komen. De cheeta bijvoorbeeld, die dan ineens in het hoge gras naast je ligt. De auto stilzetten tijdens de autosafari mag natuurlijk, maar ik zou nooit uitstappen of mijn raampje opendraaien. Dat zo een mooi dier naast je auto ligt, dat is toch fantastisch. Ook vind ik het tijdens de autosafari prachtig dat de kamelen ineens oversteken. Of er staat een oeros al herkauwend naar je te staren door het raam. Prachtig toch.


Je kan tijdens de autosafari helemaal rondrijden en dan via de poort het park betreden voor de wandelsafari. Maar je kan ook halverwege op de parkeerplaats de auto neerzetten en dan bij het Congo Restaurant genieten van een versnapering. Je bent dan ongeveer halverwege het park, vlakbij Edge of Africa met de ringstaartmaki’s, pinguïns en roofvogelshow. Hier wonen ook zeeleeuwen, de seekoeien eh… nijlpaarden en gibbons. Vervolg je de weg alvast te voet, dan kom je de tijgers tegen (niet Afrikaans, wel imposant) en wandel je zo naar de gorilla’s, het leeuwenverblijf middenop het park en de lippenberen. Het is heel gemakkelijk om een kleine ronde van de grote 8-vormige route die door het park loopt te volgen en dan weer in de auto te stappen om verder te gaan kijken. Of neem vanaf het Congo Restaurant de boot naar voren en wandel dan terug om de auto op te halen.Beekse Bergen is een zeer groot park met een zeer breed scala aan dieren. Geen wonder dat het leuk is om er te blijven overnachten (iets wat ik zeker nog wil doen). De thematisering van het park is echt geweldig. De kleuren van de gebouwtjes, de Zuid-Afrikaanse taal (het toilet heet een kakhuis) en de gezellige horeca en winkeltjes dragen daar een groot steentje aan bij. Op het park bevindt zich ook de Vriendenkraal van Stichting Wildlife (de overkoepelende natuurbehoud stichting van de vier Libéma dierentuinen). De gepassioneerde vrijwilligers vertellen je graag meer over de dieren in het park én in het wild. Ik loop er vaak even binnen. Maar ik vind het park ook schitterend, omdat het een van de weinige parken is in Nederland met Afrikaanse olifanten. De veelzijdigheid van het park biedt je iedere keer nieuwe avonturen. Dat is echt genieten!Voor meer informatie over het park, zoals openingstijden, en tickets ga je naar BeekseBergen.nl.

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.