donderdag 30 mei 2019

Leukste Uitje van Overijssel 2019

Met nog een paar afleveringen te gaan, zijn we nu aangeland bij de provincie Overijssel. Deze provincie dankt zijn naam natuurlijk aan het feit dat het gebied aan de andere kant van de IJssel ligt. Er is veel natuur te vinden en de uitgestrekte weilanden geven de provincie een heel eigen uiterlijk. De top 3 van Overijssel kent veel bekenden en ze hebben allemaal wel iets gemeen: buitenspelen tussen de dieren. Nieuwsgierig? Lees snel verder! (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. De Ulebelt

Vorig jaar ging De Ulebelt ook met de gouden award voor het Leukste Uitje van Overijssel naar huis. De kinderboerderij is een plek waar kinderen en volwassenen dichterbij de natuur komen en er meer over leren. Bovendien is er gewoon heel veel ruimte om lekker te spelen. In het Tiny Forest leer je op speelse wijze hoe een bos groeit en op de kinderboerderij mag er geknuffeld worden met lammetjes, geiten en meer boerderijdieren. En wist je dat er een officiële knaagdierenopvang op de Ulebelt is gevestigd? De boerderij biedt een gezellig restaurant met terras en er zijn zalen om te huren voor vergaderingen en feestjes. (foto: De Ulebelt)
Ulebelt.nl

2. Kinderboerderij Dondertman

Terug van een jaartje weggeweest is Kinderboerderij Dondertman. Op de kinderboerderij wonen allerlei boerderijdieren. Zo wonen er kippen en varkens, maar ook alpaca’s. Kom helpen met het verzorgen van de dieren, want dat mag altijd. En knuffelen hoort er natuurlijk ook bij. De kantine biedt een gezellig heenkomen voor een hapje en een drankje. Vanaf het terras zie je de kinderen plezier maken in de zeer grote speeltuin. Het is echt een uitje voor het hele gezin, want de hond mag ook mee naar Kinderboerderij Dondertman, maar niet op de kinderboerderij zelf. (foto: Kinderboerderij Dondertman)
KB-Dondertman.nl

3. Dierenpark Taman Indonesia

Ook weer terug van weggeweest in de top 3 is Dierenpark Taman Indonesië. Waan je eventjes een dagje in de tropische wereld van Indonesië. In de doorloopvolières maak je kennis met prachtige, tropische vogels. De een is nog kleurrijker dan de ander. Naast vogels wonen er ook kleine katten en verschillende zoogdieren (zoals de dikdik en eekhoorntjes). Het hele park heeft een Indonesisch thema en vertelt meer over Indonesië en haar rijke cultuur. In het restaurant, gevestigd in de Hoeve, geniet je van heerlijke gerechten. Het park organiseert in schoolvakanties speciale activiteiten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Taman Indonesia)
Taman-indonesia.nl


De blije winnaars van Overijssel, samen met de algemeen directeur van ANWB Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.