donderdag 6 juni 2019

Succesvol seizoen voor Keukenhof

Keukenhof is helaas alweer een tijdje gesloten, maar de medewerkers kijken terug op een zeer succesvol en kleurrijk seizoen. Afgelopen voorjaar passeerden in 8 weken tijd maar liefst 1,5 miljoen bezoekers de poorten van het park. Deze bezoekers waardeerden de bloemententoonstelling met een 9! Dat is een prachtig cijfer.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – Keukenhof)

1,5 miljoen bezoekers uit 100 landen

Maar liefst 100 verschillende landen waren er vertegenwoordigd in het park. Net zoals andere jaren komen er heel veel bezoekers uit het buitenland, maar de meeste bezoekers komen uit Nederland (20%). Daarna ziet Keukenhof veel mensen uit Duitsland, Amerika, Frankrijk, Groot-Brittannië en China. Op de echte topdagen (Pasen bijvoorbeeld) stroomden de wegen van en naar Keukenhof erg vol en verwelkomde het park gemiddeld 45.000 bezoekers. Er werden dit jaar vier van deze extreem drukke dagen geregistreerd.

Een leuk uitje voor het hele gezin

Wist je dat Keukenhof een dagje uit is voor jong en oud? Voor volwassenen is er altijd veel te zien, maar kinderen vinden het er ook heerlijk. Dat komt vast door het Nijntje huisje, de speeltuin (met Dick Bruna karakters) en de vrolijke kinderboerderij. Dit jaar is het bezoek van kinderen aanzienlijk toegenomen op het park.

Drukke wegen…punt voor komende jaren

Het prachtige, zonnige voorjaarsweer trok veel bezoekers naar Keukenhof en de bloeiende bollenvelden in de bollenstreek. Dit zorgde voor extreme drukte. Daarnaast zorgde de latere lagere temperaturen ervoor dat het park tot op het laatst toe in bloei heeft gestaan. Zo genoot iedereen van de mooiste voorjaarskleuren. De extreme drukte rondom de Paasdagen zorgde voor extra drukte op de weg. Zo veel zelfs dat het park die dagen waarschuwde om maar niet meer naar Keukenhof te komen. Echter gaat Keukenhof wel met de betrokken overheden aan tafel zitten om de verkeerssituatie in de bollenstreek te verbeteren.

Kom met het openbaar vervoer!

Uit de cijfers van Keukenhof blijkt echter ook dat steeds meer tulpenliefhebbers met het openbaar vervoer naar het park reizen. Meer dan 300.000 bezoekers namen de Keukenhof Express vanuit Schiphol, Leiden, Haarlem en de nieuwe locaties Amsterdam RAI en Hoofddorp.

Op naar volgend jaar…

Hoewel het park gesloten is, wordt er natuurlijk alweer keihard gewerkt aan het volgende seizoen. Het thema van 2020 wordt A World of Colours. Dit verwijst natuurlijk naar de kleuren van de Hollandse bloemenpracht, maar ook naar het feit dat ruim een miljoen mensen uit alle windstreken elkaar tussen de tulpen ontmoeten. Zet maar vast in je agenda: Keukenhof opent in 2020 haar deuren weer vanaf 21 maart en zal dan open blijven tot en met 10 mei. Ik heb er nu al zin in!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.