vrijdag 17 mei 2019

Leukste Uitje van Groningen 2019

Er gaat niets boven Groningen, zo luidt toch wel de slogan van de provincie. In het groene, uitgestrekte landschap is veel te beleven. Zo ligt de provincie aan de Waddenzee waar je geniet van water en strandjes. Daarnaast is het er heerlijk rustig, zodat je er lekker kan relaxen. En wat dacht je van de rijke geschiedenis van de provincie? En ja… dit zijn alle drie hints naar de top 3 van het Leukste Uitje van Groningen, zoals gekozen door de leden van de ANWB. De top 3 bestaat uit een nieuwkomer en twee oude bekenden. Benieuwd wie het zijn? Lees dan maar snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Fontana Resort Bad Nieuweschans

Ze gaan al vaker met de eerste prijs naar huis, maar met zo een mooi resort is dat eigenlijk niet eens zo vreemd. Fontana Resort Bad Nieuweschans biedt voor iedere liefhebber van wellness pure verwennerij. Je kan er zelfs overnachten, zodat je heerlijk in dat ontspannen gevoel langzaam weer op aarde kan landen. Het restaurant biedt altijd heerlijke, versbereide maaltijden en drankjes. Maar je komt er natuurlijk vooral voor de wellnessfaciliteiten. De thermaalbaden, de verschillende sauna’s en het badjassenpark zijn enkele hoogtepunten die door bezoekers worden geroemd.
(foto: Fontana Resort Bad Nieuweschans)
FontanaNieuweschans.nl

2. Vaartochten met Sportvisserij Tender

Nieuw in de top 3 zijn de vaartochten van Sportvisserij Tender. De M.S. Tender vertrekt dagelijks voor een avontuurlijke vistocht vanuit Lauwersoog. Samen met de bemanning ga je zelf makreel of kabeljauwvissen. Tijdens de tocht vertelt de bemanning meer over de zee en de omgeving. Wil je niet vissen? Dat kan natuurlijk ook. Geniet van de rondvaart en van een versnapering in de kombuis bij de historische scheepsbar. Ga alleen of kom met een groep en geniet van een avontuurlijke dag op zee. Of een avond, want er worden ook avondtochten georganiseerd. Er zijn verschillende toffe arrangementen om te boeken.
(foto: Sportvisserij Tender)
MS-Tender.nl

3. Openluchtmuseum Het Hoogeland

Vorig jaar niet in de top 3, maar nu weer terug op de derde plek: Openluchtmuseum Het Hoogeland uit Warffum. Ga terug in de tijd en ontdek hoe het leven er een eeuw geleden uit zag rondom Warffum en Het Hoogeland. Je beleeft het plattelandsleven door bijvoorbeeld in de twintig oude gebouwtjes rond te snuffelen en het erf te ontdekken. Je leert meer van oude ambachten en krijgt dankzij leuke doe-activiteiten nog meer inzicht in het leven toen. Doordat alles tot in de kleinste details is verzorgd, heb je echt het gevoel terug te zijn gegaan in de tijd. En wist je dat deze pittoreske locatie ook beschikbaar is om te trouwen?
(foto: Openluchtmuseum Het Hoogeland)
HetHoogeland.com


De trotse winnaars van Groningen samen met Frits van Bruggen, directeur van de ANWB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.