vrijdag 26 april 2019

Leukste Uitje van Utrecht 2019

Deze week in het Leukste Uitje van… staat de top 3 van de provincie Utrecht centraal. De ANWB-leden kozen voor drie oude bekenden als Leukste Uitjes, zelfs al hebben ze even niet in de top 3 gestaan. Opvallend is dat een van de in de prijzen gevallen klimbossen in deze categorie voorkomt, maar ook een museum en een heerlijke rondvaart. Nieuwsgierig geworden naar de winnaars? Lees dan snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Nationaal Militair Museum

Weer terug in de top 3 en meteen weer terug op nummer 1: het Nationaal Militair Museum in Soest. Dit museum ligt op de oude vliegbasis en je leert er veel over het Nederlandse militaire verleden. Uiteraard worden er door middel van wisseltenoonstellingen iedere keer nieuwe onderwerpen aangestipt. In de vaste collectie kom je gevechtsvliegtuigen en tanks tegen. Het is een zeer interessant, educatief en leuk uitje voor jong en oud.
(foto: Nationaal Militair Museum)
NMM.nl

2. Stichting Waterlijn Rondvaarten Amersfoort

Dit jaar is de Stichting Waterlijn Rondvaarten Amersfoort weer een plekje opgeklommen in de top 3 van Utrecht. De leden van de ANWB roemen de rondvaarten, omdat je tijdens een tocht een heel unieke kijk krijgt op Amersfoort. Tijdens de tocht worden er door de schipper allerlei interessante verhalen over Amersfoort en haar geschiedenis vertelt. Wil je nog meer weten over de stad, zet dan de rondvaart voort op het land in een elektrisch treintje. Er worden overigens ook vaak gethematiseerde rondvaarten georganiseerd. (foto: Waterlijn Rondvaarten Amersfoort)
Amersfoort-rondvaarten.nl

3. Klimbos Gooi-Eemland

Je kan de boom in! In Lage Vuursche natuurlijk bij Klimbos Gooi-Eemland, een van de klimbossen die dit jaar in de prijzen viel bij het Leukste Uitje. Het klimbos biedt acht klimavonturen met ieder een eigen moeilijkheidsgraad. Er zijn maar liefst 85 verschillende overgangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brug of tokkelbaan. Durf jij te slingeren, klimmen, klauteren, glijden of andere hindernissen te nemen naar de overkant? Of jaag je liever je kinderen en andere familieleden de boom in. Gelukkig zit je over het hele parcours gezien vast in een veilig gezekerd tuigje, zodat je bij een misstap niet bang hoeft te zijn dat je uit de boom valt. (foto: Klimbos Gooi en Eemland)
Klimbos.nl/klimbos-gooi-eemland


De winnaars van het Leukste Uitje van Utrecht, samen met directeur van de ANWB Frits van Bruggen (foto: ANWB)

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.