dinsdag 11 juni 2019

Efteling doneert € 11.460 aan Save the Children

Op het pad tussen de Pagode en de Gondoletta (ook wel bekend als de picknickbootjes) richting Monsieur Cannibale en Jokie’s Carnavalfestival bevindt zich een speciale wensfontein. Jaarlijks worden er heel wat munten in het water gegooid. Veel mensen proberen namelijk om het muntje op het schaaltje van het rondzwemmende visje te gooien. Soms lukt het, soms absoluut niet. De muntjes die op het schaaltje en in het water van de fontein belanden gaan al jaren naar Save the Children, waar Efteling een goede band mee heeft. Dit jaar doneerde Efteling nog eens extra aan dit goede doel. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Extra donatie op Dag van het Kind

Save the Children bestaat dit jaar 100 jaar en is ieder jaar zeer blij met de donatie uit de Wensbron van Efteling. Dit geld (en andere donaties) gebruiken zij voor het helpen van kinderen in noodsituaties. Efteling vond dat ter ere van het jubileum dit doel wel een extraatje verdiende. En daarom doneerde het nog eens één euro extra van ieder ticket dat op de Dag van het Kind (dit was 1 juni) werd verkocht. Dit leverde een prachtig bedrag op van € 11.460 euro!

Visje Gijs

Dat het geld uit de Wensbron en het rondzwemmende visje Gijs naar Save the Children gaat, is helemaal niet zo vreemd. Zowel Efteling als Save the Children is er voor de kinderen. Maar het is nog mooier als je weet dat de Wensbron op 21 mei 1985 werd geopend door Anton Pieck, geestelijk vader van Efteling, en Prinses Juliana, die toen beschermvrouwe was van Save the Children. Het is dus al 34 jaar voorbestemd dat het geld van Visje Gijs naar dit prachtige doel gaat. Ben jij de volgende keer in Efteling? Ga dan ook even langs en doe een wens. Je maakt er een kind in een noodsituatie heel erg blij mee.


Roodkapje gooit een muntje bij Visje Gijs in de Wensbron – foto: Efteling

Kijk voor meer informatie over Efteling op Efteling.com/nl en over Save the Children op SavetheChildren.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.