zondag 30 juni 2019

Writing Berries Maandoverzicht Juni

Juni is weer voorbij gevlogen! Het was een gekke maand met zomerse regenbuien en onweersstormen, maar ook met heel warme dagen. Ik vind het heerlijk! Maar juni was ook afwisselend qua artikelen. Zo was er mooi nieuws uit Efteling, WILDLANDS en DierenPark Amersfoort bijvoorbeeld. Maar ook stond ik oog in oog met de Zonnebloemen van Vincent van Gogh en kwam de rubriek Leukste Uitje van… deze maand ter einde (maar volgend jaar komt deze zeker weer terug). Het was een mooie, zomerse maand. Ga dus lekker met je tablet of mobiel nog even in het zonnetje zitten en lees op je gemak de artikelen van juni nog eens terug. Klik op de roze tussenkopjes en je komt bij het hele artikel uit. Geniet lekker van de zomer! (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lange autoritten zijn leuk

De vakanties komen er aan en een lange autorit (of treinreis) hoort soms bij een dagje uit of vakantie. Lang stilzitten kan soms vervelend zijn. En verveling leidt vaak tot klieren en daar begint je uitje niet gezellig mee. Met deze tips wordt een autoritje een stuk leuker.

Jonge wolfjes geboren in DierenPark Amersfoort

Een bijzondere geboorte voor DierenPark Amersfoort: er zijn wolfjes geboren! En maar liefst vier stuks. De welpjes en hun ouders maken het goed en zijn inmiddels veel buiten te bewonderen in het Woud van de Amersfoortse dierentuin. De geboorte is extra bijzonder om het de eerste keer is dat er wolfjes in Amersfoort zijn geboren. (foto: DierenPark Amersfoort)

Museum de Zwarte Tulp wordt Holland Tulip Museum

Lisse is bekend van Keukenhof en van de prachtige bollenvelden. Geen wonder dat in Lisse ook museum De Zwarte Tulp is gevestigd. Dit museum vertelt het verhaal van de bollenstreek aan de hand van kunstwerken en meer. Maar vanaf volgend jaar gaat het museum het Holland Tulip Museum heten, gaat het museum verhuizen en ontvangt het een nieuw kunstwerk.

Succesvol seizoen voor Keukenhof

Het park is alweer een tijdje gesloten, maar Keukenhof kijkt zeker terug op een zeer geslaagd seizoen. Het thema Flower Power trok weer meer dan 1 miljoen bezoekers afkomstig uit 100 landen. In dit artikel lees je daar meer over. En ook over het thema van volgend jaar.

Leukste Uitje van Gelderland 2019

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en herbergt in die hoedanigheid heel veel uitjes. De top 3 is daarom altijd verrassend, zelfs als er al oude bekenden in terugkomen. Deze top 3 heeft iets te maken met zand, stoom en met brood. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Mierenetertje geboren in ZooParc Overloon

Moet je kijken wat een kleintje! In ZooParc Overloon is er een mierenetertje geboren deze maand. Dat is zo schattig om te zien. En in het kader van het fokprogramma ook hard nodig, want deze dieren worden in het wild met uitsterven bedreigd. De kleine is te zien in de Overloonse dierentuin. (foto: ZooParc Overloon)

Waterballonnen en het milieu

Zeg nu zelf: met hete dagen als deze is het extra leuk om elkaar met waterballonnen te bekogelen. Alleen na het watergevecht is het best een heel gedoe om al die kleine stukjes rubber weer van de straat af te plukken. Iets wat je wel moet doen, want dat is beter voor het milieu. Geen zin om dit te doen en kun je haken? Dan heb ik een leuk alternatief voor je gevonden.

Efteling doneert € 11.460 aan Save the Children

Efteling heeft een wensbron met een visje genaamd Gijsje. Visje Gijs zwemt hier rond met een schaaltje waar je een muntje op kan gooien. Voordat je dat doet, doe je natuurlijk een wens… Het geld dat in het water en op het schaaltje van de wensbron terechtkomt, doneert Efteling altijd aan Save the Children. En dit jaar was het een mooi, groot bedrag.

Genieten van… Beekse Bergen

Een van de dierentuinen waar ik een abonnement op heb en waar ik graag kom is Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Vooral de autosafari vind ik heel bijzonder en het feit dat je via deze safari’s zo dichtbij de dieren komt. En vergeet de Vriendenkraal niet op het park waar je van alles leert over de activiteiten van Stichting Wildlife.

Leukste Uitje van Limburg 2019

De laatste in de serie Leukste Uitje van… wordt ingevuld door de provincie Limburg. Alle drie de uitjes hebben te maken met natuur, bloemen, planten en dieren. Het heeft te maken met Limburg zelf, maar ook met de wereld om ons heen. Nieuwsgierig naar de top 3, bestaande uit twee oude bekenden en één nieuwkomer? Klik dan op de link in het tussenkopje.

Hond Gezond: Reverse Sneezing

Het ziet er heel naar uit als je hond ineens stijf met de poten wijd blijft staan en dan een raar snurkend geluid maakt. Dit heet reverse sneezing en is eigenlijk helemaal niet zo erg. Omdat mijn hondje er soms ook last van heeft, heb ik uitgezocht wat reverse sneezing inhoudt en wat je als baasje wel en niet moet doen als je hond hier last van heeft.

Reuzenmierenetertje geboren in GaiaZOO

Aw! Er is nog een miereneter geboren deze maand. Dit keer in GaiaZOO. Wat een schattig diertje is het toch om te zien. De komende weken zal de kleine nog lekker op moeders rug geklemd zitten. (foto: GaiaZOO)

Genieten van… De Orchideeën Hoeve

Ik hou van bloemen en dat is een van de redenen waarom ik zo graag naar De Orchideeën Hoeve ga. Deze tropische Jungle tuin biedt diverse bloemen om van te genieten. Maar ook kun je een kijkje nemen in de kwekerij en genieten van verschillende dieren. Want er wonen vogels, vlinders, aapjes en nog veel meer.

Van Gogh en de Zonnebloemen: zonnige en bijzondere bloemententoonstelling

Van Gogh en de Zonnebloemen is een heel bijzondere tentoonstelling rondom een van de meest iconische werken van Vincent van Gogh. Naast het verhaal over de tijd in Arles en de functie van bloemenstillevens in de kunstgeschiedenis, wordt ook het wetenschappelijke onderzoek naar het schilderij nader belicht. Een bijzondere tentoonstelling waar ik ontzettend van heb genoten.

Leukste Uitjes van Nederland 2019

De laatste van de serie Leukste Uitje van… bestaat uit een overzicht van alle Leukste Uitje van…-artikelen. Zoek je favoriete provincie op of ga juist op zoek naar een bijzonder nieuw uitje waar je deze zomervakantie van gaat genieten. De leden van de ANWB hadden in ieder geval weer suggesties genoeg.

Goed Doel: HEMA Foundation

Deze maand stond de HEMA Foundation centraal in Goed Doel. Blijkbaar een doel dat niet zo heel erg bekend is bij het publiek, zo bleek uit jullie leuke reacties de afgelopen week. De HEMA Foundation zet zich in voor een samenleving waarbij iedereen mee kan doen. Klik op de link en lees er meer over.

Dierentuinnieuws: Waterpret en nieuwe bewoners

Wat doen dieren in de dierentuin? Genieten van een ijsje natuurlijk! Zo kregen de dieren in DierenPark Amersfoort lekkere waterijsjes en gaan veel dieren lekker ter water. In WILDLANDS en DierenPark Amersfoort zijn er tevens nieuwe bewoners bijgekomen.

Genieten van… WILDLANDS

Ik hou van WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen. Die liefde is ontstaan op een bouwdag en is daarna niet meer weggegaan. In deze Genieten van… neem ik je mee naar WILDLANDS en vertel ik waarom ik dit een mooie dierentuin vind. En dus ook waarom ik intens van een bezoek aan het Emmense park geniet.

Dilemma Doolhof: wat zou jij doen in oorlogssituaties?

In Bergen op Zoom is in het kader van Brabant Remembers een bijzondere kunstinstallatie verrezen. Dit witte kunstwerk ligt tussen de erevelden van Britse en Canadese militairen in en confronteert de bezoeker met vraagstukken en dilemma’s over de Tweede Wereldoorlog. Bezoek is gratis en het kunstwerk blijft een jaar staan. (foto: MissPublicity)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.