dinsdag 18 juni 2019

Reuzenmierenetertje geboren in GaiaZOO

Hieperdepiep Hoera! In GaiaZOO is er een reuzenmiereneter geboren. De baby is een meisje en drinkt al zeer goed bij haar moeder Mocoa. De kleine weegt 1700 gram en ligt nog lekker bij de moeder op de rug. Want zo draagt moeder miereneter haar jong de eerste zes maanden op veilige wijze met zich mee. Mocoa is nu voor de tweede keer moeder geworden, in 2016 kreeg ze haar eerste kleintje. Uiteraard ook in GaiaZOO. (foto: GaiaZOO)

Goede camouflage

De kleine ligt niet voor niets op de rug van de moeder: zo is het goed gecamoufleerd. De kleuren van de vacht van de baby lopen namelijk over in die van de moeder. Zo is het heel moeilijk te zien voor andere dieren. Om op zijn veilige plekkie te blijven, houdt de kleine haar moeder vast met haar klauwen. Het is daarom best wel lastig om de kleine soms te zien. Als de kleine een half jaar oud is, gaat het steeds meer op eigen beentjes staan. Mama en kleintje zijn te zien in het Rainforest gebied van GaiaZOO.

Wil je meer weten over de reuzenmiereneter en de andere geboortes in GaiaZOO? Ga dan naar GaiaZOO.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.