dinsdag 25 juni 2019

Dierentuinnieuws: Waterpret en nieuwe bewoners

O moeder wat is het heet! En nee, ik bedoel daar niet de TV-serie uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw mee. We zitten deze week middenin een hittegolf en in de dierentuin wordt dit ook zeker gemerkt. De dieren zoeken graag verkoeling in de schaduw of het water. En ze worden verwend met ijsjes natuurlijk, wat weer leuke plaatjes oplevert voor de bezoekers. Maar er is nog meer leuk dierentuinnieuws. Dit keer uit DierenPark Amersfoort en WILDLANDS, vol waterpret en nieuwe bewoners. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Waterpret & ijsjes in DierenPark Amersfoort

De bavianen, ringstaartmaki’s, otters en andere dieren werden vandaag door de verzorgers getrakteerd op gezonde ijsjes in DierenPark Amersfoort. De ijsblokjes zaten vol stukjes fruit en zaadjes. Dat is zowel lekker als verfrissend. Ook heel verfrissend zijn de zwempartijtjes in de verschillende verblijven. Beer Kokkie bijvoorbeeld verblijft graag in zijn vijver en ook de hyena’s en olifanten nemen geregeld een verkoelende duik. De bezoekers zelf worden zeker niet vergeten. Zo vind je volop verkoeling in de Bosbeek van het Woud en staan er sproeiers om lekker doorheen te rennen. Zo kom je de hittegolf wel door. (foto: DierenPark Amersfoort)
DierenParkAmersfoort.nl

Nieuwe bewoners voor DierenPark Amersfoort

Er gebeurt veel in DierenPark Amersfoort de laatste tijd. Een nieuwtje is de uitbreiding van de savanne. De giraffen en zebra’s hebben nieuwe buren gekregen, namelijk impala’s. Binnenkort komen er ook ooievaars en de beisa oryx in het gebied wonen. In De Nacht – het nachtverblijf van het Amersfoortse dierenpark – heeft de Plompe Lori weer eens zijn intrek genomen. Dit schattige zoogdiertje met zijn grote ogen is wel giftig. Door zijn elleboogjes te likken kan hij het gif via zijn speeksel overbrengen op indringers. Daarom heeft de Plompe Lori zijn eigen verblijf. Hij houdt van klimmen, dus het is aan te raden in de bomen te speuren. (foto: DierenPark Amersfoort)

WILDLANDS opent het nieuwe Meridianenpad

Er is weer hard gewerkt in WILDLANDS te Emmen. Zo is een deel van het ijsberenverblijf verbouwd voor de pinguïns en is het pinguïnverblijf omgebouwd voor twee zeehondjes. De pinguïns zijn nu buren van de ijsberen. Deze diersoorten kun je beide onder water bekijken. Daarnaast is er een nieuwe tunnel gerealiseerd tussen Nortica en Serenga, genaamd het Meridianenpad. Deze doorsteek is een van de punten die WILDLANDS wilde doorvoeren om de looproute aantrekkelijker te maken. Via de loopbrug kom je uit in het nieuwe doorloopgebied van de wallabies en nandoes. Na de zomer wordt er op Nortica verder verbouwd aan de vernieuwing van het gebied. (foto: WILDLANDS)
WILDLANDS.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.