vrijdag 3 mei 2019

Leukste Uitje van Noord-Brabant 2019

Deze week in het Leukste Uitje van… gaan we naar Noord-Brabant, waar de nachten (zo luidt het liedje) erg lang zijn. Maar ook kom je soms tijd tekort overdag, want in Noord-Brabant is er tussen het groen veel te beleven. Deze provincie kent namelijk bijzondere natuurgebieden, waar veel is gevonden door de jaren heen en er dus veel is om te laten zien. De top 3, zoals gekozen door de leden van de ANWB, van Noord-Brabant biedt daarom twee bijzondere musea en een klimbos. Bij alle uitjes staat er een stukje natuur van deze provincie centraal. Nieuwsgierig? Lees snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Museum Klok & Peel

Het is geen onbekende in de top 3 van Noord-Brabant en dat is niet zo vreemd, want dit bijzondere museum vertelt het verhaal over een bijzonder gebied van Noord-Brabant. Museum Klok & Peel is een bijzonder klokken- en bellenmuseum, waar je ook veel leert over De Peel. Zo sta je oog in oog met het skelet van een mammoet en zijn er vele bijzondere kunststukken om van te genieten. De Peel is een mysterieus gebied met witte wieven en dwaallichtjes. In de vaste tentoonstellingen staan klokken en De Peel centraal. Daarnaast zijn er toffe speurtochten, bijzondere wisseltentoonstellingen en nog veel meer om samen van te genieten. (foto: Museum Klok & Peel)
MuseumKlokenPeel.nl

2. Boerenbondsmuseum Gemert

Terug in de top 3 van een tijdje te zijn weggeweest is het Boerenbondsmuseum in Gemert. Dit levendige museum sleept je mee naar het leven op het Noord-Brabantse platteland zo omstreeks het jaar 1900. Wandel door de authentieke gebouwen, maak kennis met de ‘bewoners’, ontdek de levende have (met echte dieren natuurlijk) en bewonder het vakmanschap van oude ambachten. De veldkapel, het gezellige dorpspleintje en de replica van een oude stoomtrein genaamde De Goede Moordenaar maken het helemaal compleet. Naast de vaste collectie vinden er ook wisseltentoonstellingen plaats in het Boerenbondsmuseum met iedere keer een ander thema. (foto: Boerenbondsmuseum Gemert)
Boerenbondsmuseum.nl

3. Klimbos Brabantse Wal

Nieuw in de top 3 is een van de vele klimbossen die dit jaar erg populair waren bij de verkiezing voor het Leukste Uitje. Voor Noord-Brabant is dat Klimbos Brabantse Wal. Dit klimbos is onderdeel van Klimbos Nederland, waar ook het in de prijzen gevallen Klimbos Gooi-Eemland (Leukste Uitje van Utrecht 2019) toe behoort. Klimbos Brabantse Wal biedt klimavonturen voor jong (voor kinderen vanaf 7 jaar en 1 meter 30) en oud. Kinderen mogen in het Juniorbos helemaal zelfstandig (altijd gezekerd) klimmen. De vele routes bieden voor ieder wat wils met lianen, netten, tokkelbanen en – voor de echte waaghalzen onder ons – de grijze route met een vrije val en een bungee sprong. (foto: Klimbos Brabantse Wal)
Klimbos.nl/Klimbos-Brabantse-Wal


De gelukkige winnaars van Noord-Brabant met directeur van de ANWB Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.