vrijdag 10 mei 2019

Leukste Uitje van Friesland 2019

Deze week in Leukste Uitje van… gaan we naar Friesland! Een waterrijke, groene provincie met voor iedereen wat wils. En dat zien we terug in de top 3. Hierin staat namelijk een dierenpark, een attractiepark en een kinderboerderij (niet in deze volgorde). Wel hebben alle drie de uitjes gemeen dat ze heel toegankelijk en leuk zijn voor kinderen. Uiteraard hebben volwassenen er ook heel veel plezier. Twee uitjes stonden vorig jaar ook al in de schijnwerpers in de top 3, beiden zijn ten opzichte van vorig jaar een plekje gestegen. Nieuwsgierig naar de Leukste Uitjes van Friesland, zoals gekozen door de leden van de ANWB? Lees dan snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Attractiepark Duinen Zathe

Vorig jaar nummer 2 en dit jaar met de winst in handen: Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha. Dit ontzettend vrolijke park met natuurlijke thema’s biedt speelplezier voor jong en oud. Stap in een van de kermisattracties, zoals botsautootjes en botsbootjes of ga lekker griezelen in het Spookhuis. Er zijn heel veel klim- en klautertoestellen. Kinderen klimmen tot grote hoogte in het kraaiennest van een Piratenschip en bedwingen met plezier de vulkaan op Vulkaaneiland. Voor de echte sensatiezoekers zijn er nog snelle achtbanen. En anders stap je in een draaimolen. Op het Verkeerscircuit leren kinderen spelenderwijs verkeersregels. (foto: Attractiepark Duinen Zathe)
Duienenzathe.nl

2. Kinderboerderij De Naturij

Kinderboerderij De Naturij in Drachten stijgt dit jaar van drie naar nummer 2. Dat is niet zo gek als je weet hoe gezellig het hier is. De kinderboerderij biedt kinderen veel speelplezier in de natuur of in de speeltuin. Ook binnen is er volop speelgelegenheid, zoals een ballenbak. Daarnaast kom je heel dichtbij diverse boerderijdieren, zoals geiten, schapen en kippen. Er is veel te beleven dankzij het speelbos, verkeerspark, reptielenhuis, ponybaan en minigolfbaan. En je kan er heerlijk eten en drinken. (foto: Kinderboerderij De Naturij)
Naturij.sigths.nl

3. AquaZoo Leeuwarden

Nieuw in de top 3 is AquaZoo Leeuwarden in Leeuwarden. Van de week las je al meer over deze dierentuin vol waterdieren in de nieuwe rubriek Genieten van… hier op de website. AquaZoo Leeuwarden is vooral heel leuk dankzij de doorloopverblijven en de bijzondere mix van dieren. Wandel tussen de pinguĆÆns door, bewonder de zeehonden tijdens de Zeehondensafari, ontdek de speelsheid van zeeleeuwen bij de voederpresentaties en ga op bezoek bij de stoere nijlkrokodillen. Er wonen veel vogels, maar ook een rode panda, wasbeer en reuzenotters kom je in het park tegen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)
Aquazoo.nl


De winnaars uit Friesland samen met de directeur van de ANWB, Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.