vrijdag 22 maart 2019

Leukste Uitje over de Grens 2019

Sinds 2018 is de nieuwe rubriek Leukste Uitje over de Grens door de ANWB geïntroduceerd als onderdeel van de verkiezing. De reden ervoor is simpel: het Land van ANWB is er ook voor tickets naar uitjes in het buitenland. En met de ANWB vakanties kom je ook nog wel eens over de grens. Vorig jaar bestond de top 3 uit Europa-Park in Duitsland, Disneyland Parijs in Frankrijk en Phantasialand in Duitsland. Twee van deze uitjes staan ook dit jaar in de top 3. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Europa-Park in Duitsland

Net als vorig jaar ging ook dit jaar Europa-Park met de eerste prijs naar huis. Je vindt het park in het Zwarte Woud en het is Duitslands meest grote, gethematiseerde pretpark. Zoals de naam al zegt vertegenwoordigen de verschillende secties van het park landen van Europa. Er is zelfs een klein stukje Nederland te vinden in Europa-Park! Ieder land biedt geheel in stijl eten, drinken en attracties aan. Voor de allerkleinsten en de achtbaanfanaten is er in dit pretpark veel te beleven.
(foto: Europa-Park)
Europapark.de/nl

2. De Boerderij-Belevenisoase Irrland in Duitsland

Uit het niets op nummer 2 vinden we dit jaar een van de goedkoopste pretparken van Duitsland: De Boerderij-Belevenisoase Irrland. Hier staan de boerderij, het oude Rome en het verkeer centraal in verschillende attracties, gethematiseerde gebieden en speelterreinen. Naast spelen en pret hebben heeft Irrland ook een educatief tintje. Er valt veel te leren namelijk. Terwijl de kinderen zich uitleven genieten ouders van de ligbedden, een heerlijke barbecue (vlees kun je daar kopen) en een lekker drankje. Ieder jaar is er een ander jaarthema. Naast spelen kunnen kinderen ook lekker knuffelen met de boerderijdieren of de uilen, konijnen en wasbeertjes bewonderen.
(foto: De Boerderij-Belevenisoase Irrland)
Irrland.de/nl

3. Disneyland Parijs in Frankrijk

Het ultieme Disney-sprookjespark is dit jaar een plaatsje gezakt in de top 3 van de Leukste Uitjes over de Grens. Met de toffe jaarthema’s, nieuwe Marvel Superhelden shows en attracties en natuurlijk de vrolijk vrij lopende karakters is het altijd gezellig in het prachtige park. Waan je een dag (of langer) in de tekenfilms van Disney, ga op de foto met Elsa en Anna, knuffel Winnie de Pooh en stap in de meest doldwaze attracties. De avondshows en parades maken een dagje Disneyland helemaal compleet.
(foto: Disneyland Parijs)
DisneylandParis.com/nl-nl


De winnaars met ANWB-directeur Frits van Bruggen, winnaar Europa-Park was helaas afwezig om zelf de award in ontvangst te nemen (foto: ANWB)

Dagje Uit over de grens met de ANWB

Wist je dat je als ANWB-lid ook voor de uitjes over de grens tickets kan kopen op ANWB.nl/LandvanANWB? Meestal boek je de tickets dan meteen met korting. Ook via de websites van veel uitjes zelf zijn de tickets direct te koop. Handig, want dan hoef je na de autorit niet in de rij voor een ticket en kan het plezier meteen beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.