vrijdag 5 april 2019

Leukste Uitje van Zuid-Holland 2019

Als provincie zijn ze bij de uitreiking van het Leukste Uitje vaak als laatste aan de beurt. Daarom zet ik Zuid-Holland deze week alvast in de spotlight in deze rubriek. Het leuke aan de genomineerden van deze provincie is dat er veel uitjes uit Rotterdam bij zitten en dat de top 3 geregeld een verrassende winnaar kent. Dat maakt het eigenlijk best een bijzondere provincie. Het is een bruisende provincie en dat zie je dus terug in hoe er gestemd wordt op het Leukste Uitje. Wil je weten wie er dit jaar hebben gewonnen? Lees dan snel verder! (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Avonturenboerderij Molenwaard

Pas 11 maanden open en nu al het Leukste Uitje van Zuid-Holland. Dat is natuurlijk een bekroning op het harde werk van de mensen van Avonturenboerderij Molenwaard. De avonturenboerderij neemt je mee naar het boerenleven en laat kinderen (en volwassenen) genieten van het platteland. Samen met de vriendjes Fien & Teun (de mascottes van het park) knuffel je de dieren van de kinderboerderij, dwaal je door een heus wilgendoolhof en melk je een koe. Fien & Teun zijn ook bekend van TV en dat maakt ieder avontuur extra leuk en herkenbaar. Avonturenboerderij Molenwaard heeft ook diverse educatieve programma’s. (foto: Avonturenboerderij Molenwaard)
Avonturenboerderij.nl

2. Mariniersmuseum

Op nummer 2 vinden we het Mariniersmuseum in Rotterdam. Dit interactieve, educatieve museum is interessant voor jong en oud. Vorig jaar ging het museum er nog met de eerste prijs vandoor. Het museum ligt in de haven van Rotterdam en het vertelt over de geschiedenis van de Mariniers in Nederland en je leert meer over de leefwijze van de Mariniers nu. Onder meer door zelf mee te doen aan een stormbaan. Het museum heeft voor kinderen en volwassenen leuke activiteiten. Bij Restaurant Mooii geniet je van een hapje en drankje, want al dat speuren en bestormen van de stormbaan veroorzaakt dorst en trek. (foto: Mariniersmuseum)
Mariniersmuseum.nl

3. Mini-World Rotterdam

Het grootse van Rotterdam teruggebracht in een kleine wereld. Geniet in een oogopslag van de Kubuswoningen, Rotterdam Centraal station, de Coolsingel en Blijdorp. Ga even naar het Kasteel van Sparta en bezoek de Kuip van Feyenoord. Ontdek de vele verhalen die Rotterdam rijk is uit de belangrijkste periodes van de stad en geniet van de vele grapjes die in het landschap zijn verwerkt. PinguĆÆns in de haven bijvoorbeeld en Pipi Langkous, compleet met paard, in de weide. Zo heb je Rotterdam nog nooit gezien.
MiniworldRotterdam.com


De winnaars met Frits van Bruggen, directeur ANWB (foto: ANWB)

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.