vrijdag 7 juni 2019

Leukste Uitje van Gelderland 2019

Het is de grootste provincie van Nederland en bevat door deze grootte ook heel veel uitjes midden in de natuur. De rijke historie van Gelderland komt in deze top 3 op een bijzondere manier naar voren. De ene keer via lekkernijen, de andere keer via een tocht door de natuur. En soms ook in de vorm van een standbeeld. De top 3 is heel divers en heel leuk voor jong en oud. Nieuwsgierig geworden naar wie de leden van de ANWB hebben verkozen tot de Leukste Uitjes van de provincie Gelderland? Lees snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Vorig jaar op nummer 2 en dit jaar uitgeroepen tot het Leukste Uitje van de ANWB: het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. We eten het iedere dag en daarom vergeet je soms hoe bijzonder brood eigenlijk is. In het Bakkerijmuseum leer je meer over hoe brood (en banket) vroeger gemaakt werd en hoe het er tegenwoordig aan toegaat in een bakkerij. Uiteraard is er een gezellige gelagkamer waar je geniet van een drankje en vers gebakken brood of andere lekkernijen uit de eigen bakkerij. (foto: Nederlands Bakkerijmuseum)
Bakkerijmuseum.nl

2. ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Nieuw in de top 3 is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Met ieder jaar een ander thema is het festijn uitgegroeid tot een prachtig dagje uit. Ieder beeld vertelt zijn eigen verhaal binnen het thema. Er zijn beelden binnen en buiten te bewonderen. De een is nog mooier dan de ander. Volg de route en geniet samen van het vertelde verhaal. Ook komt ieder jaar een puzzelelement voorbij, waarbij jong en oud geniet van de zandsculpturen en een toffe speurtocht. Dit jaar is het thema ‘Reis om de wereld’. Ik bezocht de opening: Reis om de wereld bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)
Zandsculpturen.nl

3. Veluwsche Stoomtrein Maatschappij Beekbergen

Ook nieuw in de top 3 is de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. Een echte stoomtrein tuft hier door het landschap en neemt je even mee terug in de tijd. Tijdens de rit geniet je van het uitzicht, maar ook van de verhalen die er worden verteld. Je reist over het meer dan honderd jaar oude spoor tussen Apeldoorn en Dieren. Ook bezoek je het stoomdepot en het oude stationsgebouw. De stoomtrein heeft een eigen dienstregeling (kijk daarvoor op de website) en is te huren voor feestjes. (foto: Aat Builtjes)
Stoomtrein.org


De gelukkig Gelderse winnaars samen met Frits van Bruggen, directeur van de ANWB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.