vrijdag 28 juni 2019

Dilemma Doolhof: wat zou jij doen in oorlogssituaties?

Op 13 juni werd de Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom geopend. Dit doolhof is een kunstinstallatie van kunstproducent Mothership. Dit doolhof – gelegen tussen de Canadese en Britse militaire begraafplaatsen – is niet alleen een kunstwerk. Het is ook een belevenis, want het stelt vragen aan de bezoeker over de Tweede Wereldoorlog. Wat zou jij doen in bepaalde situaties? En waarom zou jij deze keuze maken? De conflictsituaties uit verleden – en zelfs heden – laten je nadenken en laten op de bezoekers een diepe indruk achter. (foto: MissPublicity)

Ter ere van het ereveld

Het kunstwerk is opgebouwd uit witte kruizen, net zoals de erevelden van de militaire slachtoffers eruit zien. Dat heeft Mothership bewust gedaan. Als een eerbetoon aan al die mensen die voor onze vrijheid het leven hebben gegeven. Ook deze mensen stonden telkens voor moeilijke keuzes. En daarom zijn verschillende dilemma’s in dit doolhof verwerkt. Dilemma Doolhof heeft als doel de impact van de Tweede Wereldoorlog invoelbaar te maken. De verhalen zijn ingesproken en te horen via audio-installaties. De vragen worden je bij ieder kruispunt gesteld. Ieder antwoord leidt naar een nieuw pad en een nieuwe vraag. Dus… wat zou jij doen?

Brabant Remembers

De Dilemma Doolhof is een concept van Mothership en is speciaal ontwikkeld voor Brabant Remembers. In 2020 vieren we dat we 75 jaar geleden bevrijd werden van de Tweede Wereldoorlog. Dit doolhof is een onderdeel van de herdenkingen en activiteiten die Brabant Remembers in petto heeft. Dilemma Doolhof is tot en met volgend jaar juni te bezoeken in Bergen op Zoom. De toegang is gratis. Wil je meer weten? Kijk dan op: BrabantRemembers.com.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.