zaterdag 8 juni 2019

Mierenetertje geboren in ZooParc Overloon

Op 5 juni maakte ZooParc Overloon met trots bekend dat er een mierenetertje is geboren. Het is de tweede keer ooit in de geschiedenis van het Overloonse dierenpark dat ze een kleine mogen verwelkomen. Moeder Toussle beviel na een draagtijd van ongeveer 6 maanden zondag 2 juni al van haar kleine. Mama en baby maken het goed en zijn al te bewonderen in het park.
(foto: ZooParc Overloon)

Bijzondere geboorte

Het leuke aan miereneters is, dat wanneer de baby is geboren, deze er identiek uitziet aan de ouders. Alleen dan in mini-variant. Dat ziet er zeer schattig uit. Voorlopig lift de kleine nog lekker mee op de rug van zijn moeder, totdat het oud en sterk genoeg is om zelf te lopen. Op de rug van zijn mams is hij bovendien moeilijk te spotten voor roofdieren. Als bezoeker moet je misschien ook even extra kijken om de kleine te zien. Maar dan zie je ook meteen hoe bijzonder een miereneter er eigenlijk uit ziet. De geboorte van dit dier is heel bijzonder. In Europa leven slechts 150 miereneters in dierentuinen. In het wild zijn ze zeer kwetsbaar (met uitsterven bedreigd) waardoor ze dus zijn opgenomen in het Europees fokprogramma om zo de soort te behouden. Met de geboorte van deze kleine draagt ZooParc Overloon bij aan de instandhouding van deze geweldige dieren.

Wil je meer weten? Kijk dan op ZooParc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.