vrijdag 24 mei 2019

Leukste Uitje van Drenthe 2019

We zijn inmiddels al aangeland bij de provincie Drenthe (hierna nog maar 3 afleveringen te gaan) voor het Leukste Uitje van… De ANWB leden kozen voor plekken waar kinderen heerlijk spelen in de frisse buitenlucht, maar waar volwassen het ook prima naar hun zin hebben. Twee uitjes stonden vorig jaar ook in de top 3 (waarvan eentje al helemaal geen vreemde is) en de derde is een gezellige nieuwkomer. Benieuwd welke drie uitjes de awards hebben ontvangen? Lees dan snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Attractiepark Drouwenerzand

Weer terug op nummertje 1 dit jaar is Drouwenerzand Attractiepark. Dit gezellige familiepretpark is tevens de goedkoopste van heel Nederland. Eten en drinken (zoals een patatje, koffie, limonade en een ijsje) is allemaal bij de entreeprijs inbegrepen. Het overzichtelijke attractiepark geeft kinderen de mogelijkheid lekker zelf de attracties te ontdekken. Iedere attractie is voorzien van een leeftijds- en lengteindicatie, zodat je kind weet of het geschikt is voor hem of haar. Ben je na een dag eigenlijk nog niet uitgespeeld, blijf dan slapen in het bungelowpark.
(foto: Drouwenerzand Attractiepark)
Drouwenerzand.nl

2. Outdoor Klimpark Grolloo

Vorig jaar nog het Leukste Uitje van Drenthe, dit jaar een plaatsje gezakt in de top 3. Dat neemt niet weg dat Outdoor Klimpark Grolloo een heel tof uitje is. Het klimbos kent verschillende klimparcoursen hoog tussen de boomtoppen van de Grolloose bossen. Er zijn parcoursen voor kinderen en voor volwassenen, voor beginners en gevorderden. Dit maakt het klimmen door de bomen extra leuk. Outdoor Grolloo Klimpark is zeer geschikt voor kinderfeestjes, familie-uitjes en teambuilding met je collega’s.
(foto: Outdoor Klimpark Grolloo)
Joytime.nl

3. Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

Nieuw in de top 3 is Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe. Je vindt dit speelparadijs in Ruinerwold. Zoals het al verstopt zit in de naam, spelen kinderen hier naar hartenlust. Alle speelmogelijkheden hebben een echt boerderijthema. Er is een speelruimte binnen en buiten. Dus met ieder weertype is het er heerlijk vertoeven. Natuurlijk ben je voor wat lekkers ook van harte welkom. In het restaurant wordt een uitgebreide keuze aan warme en koude drankjes geserveerd, maar ook koek, gebak, belegde broodjes, frietjes en snacks staan er op het menu. En… zelfgemaakt ijs natuurlijk.
(foto: Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe)
DrentseKoe.nl


De winnaars van Drenthe, samen met Frits van Bruggen, directeur van de ANWB (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.