vrijdag 19 april 2019

Leukste Uitje van Flevoland 2019

Met dit overheerlijke weer is het nog leuker om er een dagje op uit te gaan met familie, vrienden of zelfs collega’s. Want een gezellig Paasuitje maakt de lente natuurlijk helemaal compleet. Even lekker genieten van het buiten gebeuren. Van bloemenpracht en dieren kijken tot aan buiten spelen en pannenkoeken eten. En laten dat nu net de hints zijn voor de top 3 Leukste Uitjes van Flevoland die dit jaar zijn gekozen door de leden van de ANWB. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Orchideeën Hoeve

Een vaste factor in de top 3 (en ook vaak op nummer 1) is de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Deze prachtige jungletuin biedt een keur aan orchideeën (vandaar de naam natuurlijk) en andere schitterende tropische bloemen en planten verdeeld over verschillende tuinen. Maar de Hoeve heeft nog meer te bieden. Zo wonen er allerlei dieren. Schildpadden, aapjes (van Stichting AAP), regenboog lori’s (die je mag voeren) en natuurlijk heel veel vlinders in de Vlinder Vallei. Vorig jaar opende het Makirijk met flamingo’s, alpaca’s, allerhande eenden en natuurlijk ringstaartmaki’s. Dit jaar bestaat de Orchideeën Hoeve 100 jaar en dat wordt groots gevierd. En deze eerste prijs hoort daar natuurlijk een beetje bij.
Orchideeenhoeve.nl.

2. Almere Jungle

Op nummer 2 nog een gezellige jungle tuin waar dieren uit de opvang van Stichting AAP wonen en waar je de mooiste tropische bloemen en planten kan bewonderen, namelijk Almere Jungle. Het grootste gedeelte is overdekt in de kassen, maar buiten geniet je ook van allerlei dieren, zoals alpaca’s, ganzen, grote kippen en konijnen, kalkoenen en de wasbeertjes. Binnen kom je allerlei papegaaien, duifjes, kippetjes, parkieten, schildpadden, vissen, slangen en nog veel meer dieren tegen. Het is een heel gezellig park waar je heel dicht bij de dieren komt en waar je veel leert over deze dieren. Zelf vind ik de loopbrug voor reuzenschildpadden erg gaaf, want zo sta je ineens oog in oog met deze prachtige dieren.
AlmereJungle.nl

3. Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Sprookjesachtig genieten van pannenkoeken, zonder bang te hoeven zijn voor enge heksen? Dat doe je bij Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde. Alhoewel…kinderen mogen zich tijdens een feestje natuurlijk best als heks verkleden. Om het pannenkoekenhuis is nog een buiten terras en een groot speelparadijs. Tussen het spelen door geniet je natuurlijk van een heerlijke, ambachtelijke pannenkoek. Ook voor gebakjes, nacho’s, een Heksenborrelplank en heerlijke bitterballen ben je van harte welkom. De sprookjessfeer is door het hele restaurant en in de speeltuin doorgevoerd, waardoor het nog gezelliger is om hier te vertoeven. (foto: Pannenkoekenhuis Hans & Grietje)
HansenGrietjeZeewolde.nl


De winnaars van de Leukste Uitjes van Flevoland, samen met Frits van Bruggen, directeur van de ANWB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.