vrijdag 14 juni 2019

Leukste Uitje van Limburg 2019

En dan ben ik aan het einde gekomen van de serie ‘Leukste Uitje van’, zoals gekozen door de leden van de ANWB. De afsluiter dit jaar bestaat uit de superleuke top 3 van Limburg (volgende week sluit ik af met een overzicht, zodat je alles op je gemak kan nalezen). Het leuke aan de uitjes van Limburg is dat ze alle drie met natuur te maken hebben, maar ook met geschiedenis en het typische, pittoreske Limburgse landschap. Twee van de drie staan al jaren in de top 3, maar eentje is geheel nieuw. Welke uitjes het zijn? Lees snel verder en ontdek de top 3 Leukste Uitjes van Limburg. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Kasteelpark Born

Dit jaar op nummer 1: Kasteelpark Born! Dit gezellige dierenpark ligt in een prachtige, pittoreske kasteeltuin van het kasteel. Het park huisvest onder meer uilen, wasberen, lynxen en andere mooie dieren. Middenin het park leven kinderen zich heerlijk uit in de speeltuin. Ook is er hier een terras waar je geniet van koffie, thee, limonade en een versnapering. De historische sfeer van het park geeft je het gevoel even terug te zijn gegaan in de tijd. Tijdens vakanties worden er vaak gezellige en bijzondere activiteiten georganiseerd voor jong en oud. (foto: Kasteelpark Born)
KasteelparkBorn.nl

2. Kasteeltuinen Arcen

Vorig jaar op nummer 1, dit jaar een plekje gezakt, maar nog altijd even geliefd is Kasteeltuinen Arcen. Met het kasteel op de achtergrond geniet je in de tuinen van romantische picknicks, gezellige familieuitjes of een heerlijke wandeling. Geniet van het Rosarium, de Water- en Beeldentuin of de prachtige thematuinen in De Vallei. Ga ook eens mee met een rondleiding bij het kasteel. Overigens ben je daar tevens van harte welkom voor ontbijt, lunch, brunch of picknick. (foto: Kasteeltuinen Arcen)
Kasteeltuinen.nl

3. Familiepark Mondo Verde

In Landgraaf ligt het prachtige Familiepark Mondo Verde. Deze nieuwkomer in de top 3 trakteert je op schitterende sfeertuinen die een ieder een heel eigen stijl en thema hebben. Uiteraard is iedere tuin voorzien van met bijpassende flora en fauna. Maak kennis met de witte leeuwen, ringstaartmaki’s en neusbeertjes (om slechts een paar bewoners te noemen). Tussen de tuinen en dierenverblijven door valt er ook heel veel te spelen. Want Mondo Verde is ook een attractiepark. Het vormt de perfecte combinatie voor jong en oud. (foto: Mondo Verde)
WereldtuinenMondoVerde.nl


De gelukkige winnaars van Limburg samen met Frits van Bruggen, directeur van de ANWB (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.