zondag 14 april 2019

Leukste Uitje van Zeeland 2019

Zeeland is een prachtige provincie. Altijd bezig met het tegenhouden en doorlaten van het water. Pittoreske haventjes en een rijke historie. Vol prachtige natuur om te ontdekken. De drie leukste uitjes van Zeeland, zoals deze zijn gekozen door de leden van de ANWB, vormen wellicht geen verrassing. Alleen de volgorde is weer eens door elkaar gehusseld. En de nummer 1? Die is weer terug van een paar jaartjes weg te zijn geweest. Benieuwd wat dan die leukste uitjes van Zeeland zijn? Lees snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Berkenhof’s Tropical Zoo

Terug van weggeweest op nummer 1 is de gezellige Berkenhof’s Tropical Zoo. De indoor jungle tuin biedt veel speelplezier voor de kinderen, een zeer gezellig restaurant voor een verfrissende versnapering en dieren om te bewonderen. Zo wonen er diverse tropische vogels, kikkers en insecten in de jungle tuin. Rondom feestdagen, zoals Pasen, Moederdag en Kerst, worden er speciale brunches en dergelijke georganiseerd. En in de schoolvakanties zijn er evenementen voor de kinderen. Dat is genieten. (foto: Berkenhof’s Tropical Zoo)
TropicalZoo.nl

2. Zeeuws Maritiem MuZEEum

De afgelopen twee jaren bovenaan, nu weer op de tweede plek: het Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen. Dit museum vertelt onder meer het verhaal over Michiel de Ruyter. De geschiedenis van de havens van Zeeland en een vaste collectie over verschillende schatten die op de zeebodem zijn gevonden zijn er te bewonderen. Door middel van diverse wisseltentoonstellingen wordt er iedere keer een andere belangrijke gebeurtenis van Zeeland uitgelicht. Een leerzaam en mooi museum waar jong en oud veel leert. (foto: Zeeuws Maritiem MuZEEum)
MuZEEum.nl

3. Speelboerderij ‘t Klok’uus

Vorig jaar nieuw in de top 3 op de derde plek en ook dit jaar heeft Speelboerderij ’t Klok’uus de bronzen award te pakken. Het is dé plek voor jong en oud om heerlijk te spelen. Voor kinderen is er een schitterende speelboerderij met een indoor en outdoor gedeelte. Zo zijn er heel veel speeltoestellen om lekker te klimmen, klauteren, glijden, wip-wappen en schommelen. Binnen kan je heerlijk rustig knutselen, kleuren en tekenen. Voor volwassenen en grote kinderen valt er ook genoeg te beleven. Kom Boerengolf spelen met je collega’s of jaag met een lasergame of Arrow Play battle achter je familie aan. Trek gekregen? Schuif lekker aan, want je kan er ook lekker eten. (foto: Speelboerderij ’t Klok’uus)
Klokuus.nl


De Zeeuwse winnaars samen met Frits van Bruggen, directeur van de ANWB (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.