vrijdag 27 december 2019

Goed Doel Jaaroverzicht 2019

Het was weer een prachtig jaar voor Goede Doelen hier op de website. Maar liefst 12 verschillende doelen, zowel van dagjes uit als gesponsord door dagjes uit kwamen voorbij. Maar ook de HEMA Foundation en de Voedselbank komen allemaal voorbij. Lees ze nog even rustig na, door op de tussenkopjes hieronder te klikken. Misschien zit er nog wel een doel bij dat je zou willen steunen dit jaar of volgend jaar. Ik wens je veel leesplezier. (foto’s, mits anders weergegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

4Ocean

Plastic bedreigd het leven in de zee. En daarom is het hoog tijd om te blijven opruimen, tot het laatste stukje plastic uit de wateren in de wereld is verdwenen. 4Ocean zet zich daar heel actief voor in. En met de aanschaf van hun speciale armbandjes help je niet alleen mee om plastic op te ruimen, je doneert ook meteen aan een project om zeedieren te beschermen. O – en leuk om te weten – de armbandjes worden gemaakt van het opgeruimde plastic.

Plaswijckpark steunt de Voedselbank

Kinderen horen lekker te kunnen spelen en dat kan bij Plaswijckpark in Rotterdam. Om alle kinderen te kunnen laten genieten, doneerde het park dit jaar een flink bedrag aan de Voedselbank. Ook doneert het park kinderfeestjes aan de Voedselbank, zodat ook huishoudens die het niet zo breed hebben een geweldig feestje kunnen organiseren. (foto: Plaswijckpark)

SANCCOB project van het jaar bij Stichting Wildlife

Stichting Wildlife, de natuurbehoudorganisatie van de Libéma dierentuinen, kiest ieder jaar één goed doel uit waar ze extra aandacht aan besteden. Dit jaar werd SANCCOB in de schijnwerpers gezet, een organisatie die zich actief inzet voor zeevogels, zoals de Afrikaanse pinguïn.

Villa Pardoes

Efteling biedt jong en oud een fantastisch dagje uit. En met Villa Pardoes geven ze ouders met zieke kindjes een fantastische vakantie. Een vakantie in dit park is geheel gratis en je mag er een week met je kindje (en broertjes en zusjes) verblijven. Natuurlijk is een dagje Efteling, Beekse Bergen of Toverland bij de vakantie inbegrepen.

De Zonnebloem

De Zonnebloem is een stichting die zich inzet om mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is, een dagje uit of een mooie vakantie te bezorgen. Speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er bootreisjes, dagjes uit en mooie vakanties. Het wordt voor een groot deel gedragen door vrijwilligers. En dat al 70 jaar.

HEMA Foundation

HEMA is een winkelketen dat zich inzet voor de Voedselbank. Zo kun je geregeld je gespaarde HEMA punten doneren aan de Voedselbank. Maar HEMA doet nog meer met de HEMA Foundation. Bijvoorbeeld door zich in te zetten voor betere taalvaardigheid bij kinderen met speciale leesboeken. En deze zijn dan ook weer verkrijgbaar via de Voedselbank.

Save the Rhino

Wist je dat er vijf soorten neushoorns bestaan? En dat deze alle vijf worden bedreigd met uitsterven, omdat men denkt dat zijn hoorn magisch is? Het is de hoogste tijd om de deze prachtige dieren te beschermen. En dat doen bijvoorbeeld de Libéma dierenparken (AquaZoo Leeuwarden, ZooParc Overloon, Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk) door Save the Rhino te steunen.

Kunst voor de Olifant

Marjo Hoedemaker zet zich al jaren in voor de olifanten in de wereld. Om deze reuzen tegen stropers te beschermen, is er geld nodig. Voor de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation zamelt men geld in via een speciale kunstverkoop. De beelden kun je bekijken in DierenPark Amersfoort of natuurlijk via de website van de stichting zelf.

Nationaal Ouderenfonds

In Nederland zitten heel veel ouderen in een sociaal isolement, maar dankzij het Nationaal Ouderenfonds wordt dit steeds meer doorbroken. Het fijne daaraan is dat deze ouderen weer lekker zelf boodschappen kunnen doen, een gezellige avond beleven en anderen ontmoeten. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert tevens speciale dagjes uit en vakanties.

Jane Goodall Instituut

Jane Goodall Instituut zet zich – met Jane als boegbeeld – al jaren in voor de chimpansee. Door middel van voorlichting, opvangcentra en het Roots & Shoots programma wordt er wereldwijd hard gewerkt om deze dieren voor uitsterven te behoeden. Veel Nederlandse dierentuinen steunen het Jane Goodall Instituut.

Lemur Rescue Center

De enige plek ter wereld waar je maki’s tegenkomt in het wild, is op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Echter zijn ze daar niet zeker van een zorgeloos leven. Ze worden gevangen en verhandeld als huisdier of voor hun vlees. Het Lemur Rescue Center zet zich in om de dieren te redden en om de bevolking te informeren over het belang van samenleven met de dieren. Verschillende dierentuinen steunen het Lemur Rescue Center.

Silent Forest

Het wordt steeds stiller in de bossen van Zuidoost-Azië, want er worden zoveel vogeltjes gevangen en verhandeld voor consumptie, als huisdier, voor zangvogelcompetities en meer. Zo verdwijnen er steeds meer vogeltjes uit de bossen. En dat moet anders. Daarom slaan wereldwijd verschillende EAZA en niet-EAZA dierentuinen de handen ineen om de vogels te helpen.

Op naar 2020, waar de rubriek Goed Doel zeker terugkeert hier op de website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.