maandag 23 september 2019

Goed Doel: Nationaal Ouderenfonds

Een dagje erop uit gaan is niet altijd voor iedereen even vanzelfsprekend. Vooral ouderen vinden het lastig om alleen ergens heen te gaan. Helemaal wanneer je afhankelijk bent van bijvoorbeeld een speciale auto, omdat je in een rolstoel zit. Echter wil minder mobiel zijn niet zeggen dat de uitjes tot het verleden behoren. Een instantie die veel voor ouderen doet en deze naar unieke uitjes meeneemt is het Nationaal Ouderenfonds. Een fonds dat zich inzet om ouderen uit hun isolement te halen, nieuwe contacten op te laten doen én te laten genieten van bijzondere dagjes uit (onder meer). Daarom staat het Nationaal Ouderenfonds deze maand centraal in Goed Doel. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Een dagje uit

Er even tussenuit is ideaal om de dagelijkse sleur te onderbreken. Geen wonder dat in Nederland de musea, dierentuinen, pretparken, parken, stranden en nog veel meer zo goed worden bezocht. Een uurtje uit huis doet wonderen voor een mens. Maar er zijn heel veel mensen voor wie een dagje strand of kunst kijken niet is weggelegd. Daar kunnen veel redenen voor zijn. Bij ouderen is het vaak het geval dat ze er alleen niet graag op uit trekken. Ook vinden ze het soms moeilijk om het openbaar vervoer te nemen. En een taxi kan erg prijzig zijn als je een paar uur verderop van een uitje wilt genieten. Daarnaast zijn veel ouderen afhankelijk van speciaal vervoer, in verband met een rolstoel of rollator. Dat maakt het erop uit gaan niet gemakkelijker. En dat terwijl juist een dagje uit heel belangrijk is voor het opdoen van nieuwe verhalen, vitamine D (onder invloed van de zon) en vriendschappen.

Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds is een landelijk goed doel dat zich samen met diverse instanties inzet om ouderen uit hun isolement te halen. Dat doen zij samen met veel vrijwilligers en natuurlijk dankzij de donateurs. Veel bedrijven dragen hun steentje bij, door bijvoorbeeld vakantiewoningen of entreekaartjes voor minder geld aan te bieden. Naast het aanbieden van uitjes en vakanties kunnen ouderen ook terecht bij het Nationaal Ouderenfonds voor de BoodschappenPlusBus, OuderenOmbudsman en voor een Schrijfmaatje.

Dagje uit boeken

Heb je zin in een dagje uit met het Nationaal Ouderenfonds? In de agenda staan alle activiteiten per soort uitje en per provincie aangegeven. Ga bijvoorbeeld lekker naar een thuiswedstrijd van FC Utrecht waar je van harte welkom bent in een speciaal en makkelijk toegankelijk ouderenvak. Of maak een schitterende boottocht op het Lauwersmeer. Altijd al zeehondjes in het wild willen zien? Er worden mooie Waddentochten georganiseerd, speciaal voor alle 55+-ers. En voor een heerlijke avond uit ga je mee op de enige echte Jordaanboot. Meezingen wordt hier van harte aanbevolen. Boek het uitje via de website en het genieten kan beginnen. De dagjes uit en andere activiteiten zijn er ook speciaal voor woonzorginstellingen.

Kijk voor meer informatie over het Nationaal Ouderenfonds en hoe je kan meehelpen op Ouderenfonds.nl en ga voor de dagjes uit naar Ouderenfonds.nl/activiteiten/uitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.