maandag 25 maart 2019

Goed Doel SANCCOB project van het jaar bij Stichting Wildlife

Stichting Wildlife stond al eens eerder in de spotlight in de rubriek Goed Doel. Het is de stichting die geld inzamelt in de vier Libéma dierenparken Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, Aquazoo Friesland en Zooparc Overloon voor diverse goede doelen. Ieder jaar zet de Stichting een deze doelen extra in de spotlight en dit jaar is dat SANCCOB geworden. Oftewel de Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Aquazoo Friesland)
Goed Doel:
Stichting Wildlife


SANCCOB zet zich in voor zeevogels

Het belangrijkste doel van SANCCOB is het beschermen van zeevogels in Zuid-Afrika. Deze worden namelijk door onder meer olierampen, visserij en wegwerpplastic in hun voortbestaan bedreigd. SANCCOB vangt de zeevogels op en indien mogelijk maken ze deze beter en zetten ze dan weer uit in de natuur. Bedreigde vogelsoorten krijgen hierbij voorrang, zoals de Afrikaanse pinguïn.

De Afrikaanse pinguïn

Niet alle pinguïns houden van de Zuidpool. Er zijn ook soorten die in warmere streken leven. De Afrikaanse pinguïn is er daar een van. Deze kleinere soort heeft het zwaar, want van de 2.500 vogels die jaarlijks bij SANCCOB worden gebracht, zijn er 1.500 pinguïns die hulp nodig hebben. En dat is in een jaar zonder olierampen. Naast het opvangen en beter maken van zeevogels, heeft SANCCOB ook een project voor het uitbroeden van pinguïneieren die zijn verlaten door ouders – om welke reden dan ook. Wanneer de eieren zijn uitgebroed en de kuikens sterk genoeg zijn om het nest te verlaten, worden zij weer uitgezet om zo een nieuwe kolonie te vormen. Sinds de start in 2006 zijn er al meer dan 4.000 pinguïnnetjes uitgezet in de natuur.

Armbandjes van Stichting Wildlife

Dit jaar zet Stichting Wildlife SANCCOB extra in de spotlight. Zo koop je in de verschillende Libéma parken speciale merchandise waarvan de opbrengst naar SANCCOB gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rubberen armbandjes die te koop zijn in de Vriendenkraal van Safaripark Beekse Bergen. Wil je meer weten of meehelpen? Kijk dan op: www.stichtingwildlife.nl en op SANCCOB.co.za.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.