woensdag 18 december 2019

Kerstuitjes: Museum

Heb je zin om in de Kerstvakantie iets cultureels te gaan doen met familie, vrienden of de kinderen? Ga dan eens naar een gezellig museum. Want ook in de musea zijn er winterse, magische sferen te beleven. Kijk daarom ook zeker even of er een speciale tentoonstelling of een winterse activiteit in je favoriete museum wordt georganiseerd. Ter inspiratie heb ik vandaag een paar museumuitjes voor je uitgezocht. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Muzikaal sprookje in Museum Speelklok

Museum Speelklok is helemaal gehuld in Kerstsferen. In het museumcafé speelt een automatische piano zelf Kerstliedjes en de Buurkerk is vrolijk versierd. En van 27 tot en met 30 december en 2 januari tot en met 5 januari geniet je er van een vorstelijke, muzikale familievoorstelling: De Tovenaar van het Witte Orgel. De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten en is geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Verder geniet je tijdens de Muzikale Rondleiding van de mooiste en meest vrolijke Kerstmuziek gespeeld op straatorgels, dansorgels en speeldozen. Dansen en meezingen mag zeker! Dat doet de Kerstboom immers ook. Kijk voor meer informatie, tickets en openingstijden op MuseumSpeelklok.nl. (foto: Museum Speelklok)

Wetenschap in het donker in het Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum in Utrecht heeft een speciaal programma samengesteld voor de Kerstvakantie, rondom het thema Licht en Donker. Onderzoek je eigen schaduw, ontdek alles over het leven van nachtdieren en kom meer te weten over hoe dieren slapen. Er is zelfs een experimentje met kerstverlichting! De mini-rondleiding en alle andere activiteiten zijn erg leuk om met kinderen te doen. Het museum is de hele vakantie open, behalve op eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Kijk voor alle openingstijden, tickets en meer informatie op Universiteitsmuseum.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Winterstation in het Spoorwegmuseum

Treinen en kerst… het is een bijzondere combinatie, die gewoon klopt. Tijdens de Kerstvakantie bezoek je in het Spoorwegmuseum Winterstation. Het hele museum is versierd met lichtjes, de treinen zijn nog sfeervoller én er is een heuse schaatsbaan tussen de treinen aangelegd. Als dat niet bijzonder is. Hang je wens aan het speciale rek en rooster een lekkere marshmallow boven het vuur. Swingende kerstmuziek maakt dit bijzondere winterse uitje helemaal compleet. Ga voor de openingstijden en tickets naar Spoorwegmuseum.nl. (foto: Spoorwegmuseum)

IJskoud genieten van het Nederlands IJsbeelden Festival

Tot en met zondag 1 maart 2020 geniet je in de IJsselhallen in Zwolle op en top van kristalhelder ijs en glinsterende sneeuw. Het Nederlands IJsbeelden Festival is een inmiddels een waar begrip en brengt ieder jaar weer een heel nieuwe, sprookjesachtige wereld tot leven. Dit jaar is het weer grootser en mooier dan ooit. Je maakt een R-IJs door de tijd en ontdekt steeds nieuwe tijdperken. Tijdens de Kerstvakantie geniet je nog meer van dit festival in combinatie met een ware Playground waar kinderen lekker kunnen spelen in winterse sferen. Ideaal om mee op te warmen na een bezoek aan het schitterende festival. Voor alle activiteiten, openingstijden en tickets ga je naar ijsbeelden.nl. (foto: Nederlands IJsbeelden Festival)

De Wereld van Kerst in het Kempenmuseum

Dompel je helemaal onder in de Wereld van Kerst tijdens de nieuwe tentoonstelling van Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Tot en met 6 januari geniet je er van de unieke collectie van Anneke van der Weijst-Maas. Deze dame was meer dan 35 jaar vrijwilliger in het museum en verzamelt op bijna 93-jarige leeftijd nog steeds prachtige kerstdecoratie. Zo heeft ze schitterende Kerststallen uit landen van Alaska tot Zuid-Afrika. Ook andere bijzondere prentjes en postzegels laten het Kerstverhaal in al zijn facetten zijn. Ga naar Kempenmuseum.nl voor meer informatie. (foto: Kempenmuseum De Achtzaligheden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.