maandag 27 mei 2019

Goed Doel: De Zonnebloem

In Nederland zijn er veel mensen voor het niet vanzelfsprekend is om een dagje uit te gaan. Vooral als je in een rolstoel zit is het niet altijd makkelijk om spontaan naar de dierentuin te gaan. Je hebt er speciaal vervoer voor nodig. Een dagje dierentuin is misschien nog wel te doen, maar wat dacht je van duiken, een mooie vakantie of een boottochtje. Dat wordt al wat lastiger. Niet als het aan de mensen van De Zonnebloem ligt: zij organiseren speciale reizen voor iedereen met een lichamelijke beperking. En dat doen ze al 70 jaar! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Voor mensen

De Zonnebloem bestaat al meer dan 70 jaar en de vrijwilligers werden onlangs in Keukenhof in het zonnetje gezet. Bij De Zonnebloemen staan mensen centraal. Dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Als organisatie brengen zij mensen bij elkaar en wordt alles op alles gezet om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te geven. Bijvoorbeeld door middel van De Zonnebloemauto (met of zonder chauffeur), zodat je samen naar een feestje kan of met het gezin lekker naar het strand. De Zonnebloemauto is groot genoeg voor een grote rolstoel en zelfs een scootmobiel. Deze comfortabele rolstoelauto’s zijn door heel Nederland te huur. Zo kan iedereen volop genieten.

Dagje uit of op vakantie

De Zonnebloem helpt je om allemaal van een dagje uit te genieten. Maar ze organiseren ook korte vakanties. Naar het strand bijvoorbeeld of een toffe citytrip. Binnen Nederland heeft De Zonnebloem genoeg contacten om dit mogelijk te maken. Of boek een vakantie in het aangepaste vakantiehuis in Loenen op De Veluwe. Liever het water op? Ga dan mee op de MPS de Zonnebloem en geniet van Nederland, Belgiƫ of Duitsland.

Vrijwilligers & donateurs

Zoals veel goede doelen is ook De Zonnebloem afhankelijk van donateurs en vrijwilligers. Doneer wat van je tijd en wordt bijvoorbeeld chauffeur op de Zonnebloemauto. En bezorg iemand een onvergetelijke dag uit. Wil je meehelpen of gewoon meer weten over De Zonnebloem? Kijk dan op Zonnebloem.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.